son haberler

Büyükşehirden, Emniyete Motosiklet Desteği

Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2015 okunma

Büyükşehirden, Emniyete Motosiklet Desteği
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde bulunan ihtiyaç fazlası 18 adet elektrikli motosikleti İl Emniyet Müdürlüğü’ne devretti.

18 adet kaskla ve eldivenle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen elektrikli motosikletlerin devri için tören düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının önünde düzenlenen törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol mensupları, Ordu Büyükşehir Belediyesi personelleri ile İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Ordu’nun kıyı ilçelerindeki park, meydan, cadde ve sokaklarında, emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla kullanılacak elektrikli motosikletlerin devir töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bu motosikletlerin devriyle birlikte Emniyet teşkilatımız daha da güç kazanmış oldu. Biz her fırsatta Ordu’nun her açıdan huzur kenti olduğunu söylüyoruz. Katıldığımız bütün televizyon programlarındaki tanıtımlarımızda Ordu’nun son derece güzel, cennet gibi bir memleket olduğunu ama en önemlisinin de Türkiye’nin en huzurlu kenti, en güvenilir kenti olduğunu söylüyoruz. Ordu’ya geldiğiniz zaman güler yüzlü ve misafirperver insanlar sizi karşılayacak, aynı zamanda da sabaha kadar Ordu’nun sahillerde dolaşabilir, yürüyüş yapabilir, hiç kimse de sizi rahatsız etmez diyoruz. İnsanların bir yerde huzur bulması için canından, malından, namusundan, emin olması lazım. Bunlardan emin değilse, asayişin bozuk olduğu, hırsızlığın kol gezdiği, kapkaççıların bulunduğu bir şehre kimse gelmek istemez” dedi.

“Emniyetimizin, zabıtamızın sürekli uyanık ve caydırıcı olması lazım” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Emniyet mensuplarımız sahilde bu motosikletlerle turlarken hırsızı, haydudu, kötü niyetli insanları, milleti rahatsız edecek manzara çizenler için caydırıcı olur. Sahillerimiz, sokaklarımız daha da güvenli olur. Denetimi elden kaçırmamak lazım” diye konuştu.

Devletin bütün kurumları halkın hizmetinde olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Devletin bütün kurumları aslında bir ve beraberdir. Kaynağımızı, gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Yerel yönetimlerle birlikte birbirimize destek olmak suretiyle halkımıza daha iyi hizmet ediyoruz. Bu davranışından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, “İl Emniyet Müdürümüzün gayretleriyle Büyükşehir Belediyesinin imkânlarıyla 18 adet elektrikli motosiklet, Ordu’da özellikle sahil kesimlerinde ve ilçelerinde günlük asayişi ve emniyet müdürlüğünün rutin işlemlerini gerçekleştirme amaçlı faaliyetlerde bulunmak için alınmıştır. Sadece motosikletten ibaret değil. Eldiveni ve kaskıyla da polislerimizin teknolojik gelişmeleri takibi açısından cinside emniyetteki arkadaşlarımızın isteği çerçevesinde alınmış araçlarımızdır. Bu araçlarla birlikte bizde zabıta faaliyetlerini emniyet ve zabıta jandarmanın beraber kolluk faaliyetlerini yürütmesi konusunda büyükşehir belediyesi olarak küçük de olsa üzerimize düşeni yapmış olduk gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.