son haberler

ÇKS Kayıtları 30 Haziran’da Son!

Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2015 okunma

ÇKS Kayıtları 30 Haziran’da Son!
Gündem
0

Ordu’da binlerce fındık üreticisinin yararlandığı destek ödemesi için gerekli olan ÇKS kayıtları 30 Haziran 2015 Salı günü sona erecek.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran Salı Günü mesai saati bitiminde sona ereceğini belirterek, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce 2015 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var. Üreticilerimiz, Odamızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım ilçe müdürlüğüne başvuracaklar” dedi.

Desteklerden ÇKS Kaydını Yaptıranlar Yararlanabiliyor
Çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 2015 ÇKS başvurularını yaptırmalarının kendi yararlarına olduğunu bildiren Sarıkahraman, ÇKS kaydını yaptıranların desteklerden yararlanabildiğine dikkati çekti.

Çiftçilerin 30 Haziran’dan sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacağına işaret eden Sarıkahraman, “Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri de üretim yılı içinde yapılabilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.