son haberler

Cumhuriyet Bayramı Programı Belli Oldu

Yayınlanma Tarihi: 26 Ekim 2021 okunma

Cumhuriyet Bayramı Programı Belli Oldu
Gündem
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören ve programı belli oldu.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık başkanlığında toplanan komite bayram programını belirledi.

Buna göre 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulacak. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erecek.

Bayram Kutlama programı ise 29 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Sabah saat 09.30’da Ünye Kaymakamı Ayhan Işık Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul edecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramın kutlanmasıyla başlayacak program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek.

Ünye Kaymakamı Ayhan IŞIK tarafından günün anlam ve konuşmanın yapılması, Ünye Ri-Tim Sanat Gençlik ve Spor Kulübünün hazırlamış olduğu “Dans Engel Tanımaz” adlı Ritim ve Zeybek gösterisinin sunulması, Ünye Fen Lisesi öğrencisi tarafından şiir okunması, Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisinin sunulması, Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, İlçemiz öğrencileri tarafından oluşturulan müzik grubu tarafından Cumhuriyet Marşlarının sunumu,  Resmi Tören Geçisi bayram programında yer alacak.

Ayrıca aynı günün akşamında Topyanı Mevkii’nde başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar Fener Alayı düzenlenecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.