son haberler

Dalgıçlar, Temiz Bir Çevre İçin Daldılar

Yayınlanma Tarihi: 5 Mayıs 2015 okunma

Dalgıçlar, Temiz Bir Çevre İçin Daldılar
Gündem
0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Temiz Çevrem” kampanyası çerçevesinde Ordu’da çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir grup dalgıç, mavi sulara dalarak çöp topladılar.

İskelede yapılan etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Selahattin Aydın, İl çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personeli ile dalgıçlar katıldı.

Altınordu ilçesinde dalgıçlarla iskele etrafında deniz temizliği yapılması amacıyla başlatılan etkinlikte bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “İnsanların çevre konusunda daha bilinçli olması gerekiyor. Çevre deyince benim ilk aklıma gelen çevrenin temiz olması. İnsanlarımız maalesef devamlı çöp üretiyorlar bu çöpleri de uygun yerlere koymayarak, rastgele atıyorlar. Bu bizlere medeniyetliğin, gelişmişliğin ve eğitiminde önemli olduğunu gösteriyor. Sigarasını, sakızını yere atan insanlar çok. Bunların en kötüsü de denize atılanlar. Derelere boşaltılan çöplerde yine denize doluyor” diye konuştu.

“Denizdeki bu çöp kirliliği karadaki gibi rahat ve kolay temizlenemiyor. Balıklara, çevre yaşamına sürekli kirlilik veren bu deniz altındaki kirliliğin vatandaşlarımızın dikkatine sunulması amacıyla böyle bir etkinlik yaptık” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Dalgıç arkadaşlarımız şimdi buradan dalacaklar. Denizin tabanında neler bulup çıkaracaklar, göreceğiz. Umarım hiçbir şey bulamazlar. Ama bizim geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki, karada ne kadar çöp varsa, dereler ve denizlerde de var. Arkadaşlarımız ellerinden geldiği kadar bunları temizleyecekler” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde de vatandaşların katılımıyla karada bir çevre temizliği yapılacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Yeryüzünde kendi pisliğini başkasına temizleten insandan başka mahluk yokmuş. Çevremizdeki insanların daha duyarlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik ve Emniyet’ten 3 ayrı dalgıç ekibi denize atlayarak çöp topladı.

“Temiz Çevrem” kampanyası kapsamında, sokak, park, bahçe, sahil, deniz gibi ortak kullanım alanlarında belediyelerin ve özel idarelerin rutin faaliyetleri dışında, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla temizlik seferberliği faaliyeti gerçekleştirilecek.

Ordu’da, dalgıçlarla iskele etrafında deniz temizliği yapılması ile başlayan etkinlik, 5 Mayıs 2015 Salı günü saat 11.00’de Akkuş ilçesinde “Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması” konulu eğitim verilmesi, 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 16.00’da Altınordu ilçesinde, Tayfun Gürsoy Parkından start verilerek Atatürk Anıtı ve Atlaş Yağ Sanayi arasındaki kıyı bölgesinde çevre temizliği yapılması, 7 Mayıs 2015 Perşembe gün ise saat 11.00’de Mesudiye ilçesinde, “Atıkların Kaynağında Ayrıştırılması” konulu eğitim verilmesi ile sona erecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.