son haberler

DEPREM BÖLGESİNDEN ÜÇ HARFLİ MARKETLERE TEPKİ

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2023 okunma

DEPREM BÖLGESİNDEN ÜÇ HARFLİ MARKETLERE TEPKİ
Ekonomi
0

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, depremden etkilenen Adıyamanlı esnaf, sanatkar ve tüccarların yeniden güçlenebilmesi için süper marketlerin piyasadan çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, kamuoyunda “üç harfli” olarak tabir edilen süper marketlerin ekonomik açıdan çok güçlü olduklarını ve deprem bölgesinde bu güçleriyle faaliyet göstermeleri nedeniyle yerel esnaf, sanatkar ve tüccarların kalkınmasına olumsuz etkisi olacağını ifade ederek durdurulması gerektiğini belirtti.

Ziya Duranay’ın açıklaması şöyle; “6 Şubat’ta meydana gelen depremden büyük ölçüde etkilenen Adıyaman ilimizde mağdur olan esnafların yeniden kalkınması için, hızla ekonomiye kazandırılması için kurulumu tamamlanan geçici esnaf çarşıları hayatın normale dönmesi açısından büyük önem arz ediyor. Adıyaman’da yapımı hızla devam eden prefabrik çarşılarla ekonomiyi yeniden canlandırmak hedefiyle, canhıraş bir çaba harcanırken, çeşitli zincir marketlerin şehrin muhtelif yerlerinde faaliyete geçirdiği mobil marketler rekabet koşulları açısından ne yazık ki dengeleri alt üst etmiştir. Küçük esnafın yaşama tutunma umudu, geçmişte olduğu gibi bugün de ulusal marketler tarafından gasp edilmiştir. Bu bağlamda zor durumda olan esnafımızın durumlarını normale çevirmesi, yerel esnafın zincir marketlere karşı korunması için gerekli önlemler hızla alınmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.