son haberler

DİMEF Genel Başkanı Kahveci’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2022 okunma

DİMEF Genel Başkanı Kahveci’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Gündem
0

Ordu İnternet Gazetecileri Medya, İletişim ve Bilişim Derneği  ve Dijital Medya Federasyonu Genel Başkanı Bahtiyar KAHVECİ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Genel Başkan Kahveci mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazetecilerin haklarını hakkıyla aldıkları bir gün olması dileğiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Kıymetli meslektaşlarım;

Hayatın her anında her türlü mesleki zorluklara rağmen doğru ve tarafsız haber yapmak maksadıyla günün her saatinde sahada olan gazeteciler aynı zamanda yaşamın bir parçası ve aynasıdırlar. Gazetecilerin yaptığı haberler bir taraftan da milletin canlı tarihçesini oluştururlar. Bizler yaptığımız haberlerle var oluruz ve hayat buluruz.

Bilindiği üzere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sadece ülkemize özgü bir gündür. 1961 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 212 sayılı kanunda gazetecilere bir takım haklar verilmiş (Söz konusu düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu.) ancak; bu haklar dönemin gazete patronları (Dokuz Patronlar-Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah) tarafından hazmedilememiş, 212 sayılı yasanın ve Basın İlan Kurumu’nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasanın mesleki sakıncalar doğuracağını iddia eden bir ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapadıklarını duyurmuşlardı. Bunun üzerine gazeteciler üç gün boyunca adanı BASIN verdikleri bir gazete çıkarmışlardı. O tarihten bu yana gazetecilerin bir takım haklar elde ettikleri 212 sayılı Basın Kanunu’nun resmi gazetede yayımlandığı 10 Ocak günü gelenekselleşerek Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu ulvi görevi yerine getirmek için gecesini gündüzüne katan ve milletimizi çevresinde olup bitenlerle ilgili olarak haberdar etmeye çalışan tüm meslektaşlarımızın gününü en kalbi duygularla kutluyorum.

Bu vesileyle gerek Genel Başkanlığı’nı yaptığım Dijital Medya Federasyonu (DİMEF) ve gerekse Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldığım Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) vasıtasıyla meslektaşlarımızın çalışma ve yaşam koşullarının hukuki düzenlemelerle garanti altına alınması için TBMM, hükümet ve siyasi partiler nezdinde çalışmalarımızın devam ettiğinin ve sorunların takipçisi olduğumuzun bilinmesini isterim.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.