son haberler

DURAKLARIMIZ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARDAN

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2023 okunma

DURAKLARIMIZ HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARDAN
Ekonomi
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Adalet Bakanlığı Ordu E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz İş Yurdu Müdürlüğü’nün ortak projesi kapsamında il genelindeki toplu taşıma duraklarının hükümlü ve tutuklular tarafından üretildiği açıklandı.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 1500 toplu taşıma durağının hükümlü ve tutuklular tarafından üretildiğini açıkladı.

 

Yapılan açıklamaya göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Adalet Bakanlığı Ordu E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz İş Yurdu Müdürlüğü ile imzalanan ”Hükümlüleri Sosyal Hayata Kazandırma” protokolü kapsamında yürütülen proje ile hükümlüler ve tutuklular tarafından modern duraklar üretiliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama metni şöyle: “Ordu’da hükümlüleri ve tutukluları sosyal hayata kazandırmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamında hükümlüler ve tutuklular tarafından imal edilen 1500 adet toplu taşıma durağının kurulumu Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarıyla 19 ilçede devam ediyor. Şuana kadar 1416 durağın kurulumunu gerçekleştiren ekipler, aynı zamanda il genelindeki duraklarında bakım ve onarımlarını ihmal etmiyor. Hükümlüler ve tutuklular tarafından üretilen ve Ordu’nun 19 ilçesinde ilçe merkezleri ve birçok kırsal mahallede kurulumu yapılan duraklar her yaştan vatandaşın beğenisini kazanıyor. Proje kapsamında imal edilen 1500 adet durağın 1416 adedinin kurulumu tamamlanırken Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Durak Birimi ekipleri belirlediği noktalar da ise kurulum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.”

 

Durakların üretiminde görev alan hükümlü ve tutukluların aynı zamanda üretime katkı verdiklerini belirten yetkililer şöyle devam etti; “Ordu Büyükşehir Belediyesince özellikle ihtiyaç duyulan noktalar temel alınarak yapılan çalışma ile vatandaşlar, ulaşım konforuna duraklardan başlama imkânı elde ederken hükümlüler ve tutuklularda bu sayede üretime kazandırılmış oluyor. Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Durak Birimi ekipleri modern durak kurulumlarının yanı sıra levha duraklarda yenileme ve bakım onarım, il genelindeki duraklarda temizlik ve ayrıca durak dubalama ile zemin boyamalarını da aralıksız sürdürüyor.” (Haber: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.