son haberler

Fındık Hastalık ve Zararlılara Karşı Bilgilendirildiler

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2015 okunma

Fındık Hastalık ve Zararlılara Karşı Bilgilendirildiler
Gündem
0

Fatsa ilçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri tarafından ilçeye bağlı Sudere Mahallesi’nde fındıktaki hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Düzenlenen toplantıya Ziraat Mühendisleri Musa Uzun, Zübeyde Eser ve mahalledeki çiftçiler katıldı. Düzenlenen toplantıda ziraat mühendisleri çiftçilere mücadele zamanı yaklaştığı için fındık kurdu ve fındık yeşil kokarcasının tanımı, zarar şekilleri ve mücadelesi hakkında bilgiler verildi. Yine toplantıda fındığın diğer hastalık ve zararlıları hakkında genel değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı sonunda üreticilerin toplantı konusu ve diğer tarımsal konulardaki soruları cevaplandırıldı. Ardından fındık üreticisi Engin Ulaş’ın talebi üzerine bahçesine gidildi. Bahçede yapılan incelemelerde fındık ocaklarında kozalak akarı ve dalkıran zararı ile bazı ocaklarda da bakteriyel yanıklık hastalığı tespit edilerek yapılması gereken mücadele ve kültürel önlemler, doğru fındık budaması, toprak numunesi alınışı ve gübreleme nasıl yapılacağı ziraat mühendisleri Musa Uzun, Zübeyde Eser tarafından anlatıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.