son haberler

Fındık İçin Üniversite İle İşbirliği İstediler

Yayınlanma Tarihi: 3 Haziran 2015 okunma

Fındık İçin Üniversite İle İşbirliği İstediler
Gündem
0

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu üyeleri Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yarılgaç’tan, fındık sektörünün problemleriyle ilgili teknik konularda işbirliği yapılması hususunda destek istendi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın makamında gerçekleşen görüşmede; Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Poyraz, Ömer Aydın ve Emrah Albayrak bulundu.

Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın Ordu Üniversitesi’ne yeniden atanmasıyla ilgili tebriklerini ileten Başkan Sevinç, yeni dönemde Üniversiteyle iş hayatının beraberliklerinin devam etmesini arzu ettiklerini dile getirerek, fındık sektörünün problemleriyle ilgili teknik konularda işbirliği yapılması hususunda destek istedi.

Türkiye’nin yüzde yüz yerli bir ürünü olan fındığı girdi kullanmadan ihraç eden ve 2023 hedeflerini daha şimdiden gerçekleştiren bir İhracatçılar Birliği olduklarını dile getiren Başkan Sevinç, “Dünyada fındık tüketiminin arttırılabilmesi ve hedeflerin daha da ileriki yıllara yansımasının sağlanması ancak daha fazla fındık üretebilmekle mümkündür. Fakat fındık bahçelerimizin yapısal problemleri bulunmaktadır. Bu problemlerin ticaret hayatına yansımaması mümkün değil. Dolayısıyla bahçelerin kendi kendine ürün vermekten çıktığı bilinciyle birlikte bilim dünyasının, üniversitelerimizin, Ziraat Fakültelerimizin bu konuda araştırma, geliştirme ve yenileme çalışmalarına destek olmasını arzu ediyoruz. Biz birliğimiz olarak mevcut bütçemizden bu tür Ar-Ge faaliyetlerine bakanlığımızın ve devletimizin takdirleriyle kaynak aktarabilme imkânına sahibiz. Dolayısıyla hocalarımızın özellikle üretimin ve verimin arttırılması, hastalıklarla mücadele konusundaki çalışma ve projelerine kaynak aktarmamız hususunda hiçbir engelimiz yok. Üniversitemizin bu konularda sağlayacakları bilimsel desteklerine Birliğimiz olarak bizler de maddi açıdan kaynak sağlamaya hazırız” dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yapılan bu görüşmenin olumlu geçtiğini ve başlayacak Ar-Ge çalışmalarının bir ön görüşmesi kabul ederek Ordu ve bölgesine şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Çok yeni kurulmuş bir Üniversite olmamıza rağmen kurumsallığımızı tamamlayarak hızlı bir büyüme gerçekleştirdik ve büyümemizi sürdürmeye de devam ediyoruz. Fakat bu süreç içerisinde ilimizin ve bölgemizin problemlerini yakından takip ediyor sizlerin çalışmalarını da görüyoruz. Ekonomisi tek bir tarım ürününe bağlı olan illerde kaçınılmaz sonuçlar vardır elbette. Bu noktada Üniversitemiz, lokomotiflik görevi yaparak ürünlerin sanayiye kazandırılmasında ve katma değer oluşturmasında gerekli araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle katkı sunmaya hazırdır. Üniversitemizin bir ayağı araştırma ve geliştirme faaliyetleri, bir ayağı da öğrencilerimizin eğitimidir. Araştıran, uygulayan ve bunu toplum yararına kullanan akademisyenlerimizle bizler her zaman işbirliklerine açığız. Bu görüşme ve işbirliklerimizin şimdiden ilimiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.