son haberler

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali Ordu’da Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2022 okunma

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali Ordu’da Yapıldı
Gündem
0

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması”nın Türkiye finali Ordu’da yapıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde gerçekleştirilen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali” programına, Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Zaimoğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Altınordu Müftüsü Abdullah Söylemez, Seçici Jüri Üyeleri TRT Sanatçısı Ömer Faruk Güney, Diyanet İşleri Başkanlığı Koro Şefi Ali Osman Karaca, Büyük Çamlıca Cami İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Ayasofya Camii Müezzini Mehmet Hadi Duran, Emirgan Hamid-i Evvel Camii İmam Hatibi Aziz Mahmud Hardal, finala katılan öğrencilerin okul müdürleri, rehber öğretmenleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce,  Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Türkiye finalinde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Ordu, Karadeniz’in ve ülkemizin en nadide şehirlerinden bir tanesi. İlk defa gelen misafirlerimiz olabilir. Ordu, 19 ilçesiyle, yeşiliyle, mavisiyle, Perşembe Yaylasındaki menderesleriyle, Gölköy’deki Ulugöl’ü ile, Yason Burnuyla, sahil bandıyla, Çambaşı Yaylasıyla, Kayak Merkezimizle ülkemizin en nadide şehirlerinden birisidir. Ülkemizde fındık üretiminin en çok yapıldığı illerden bir tanesi olan güzel ilimizde, misafirperver insanları ve gastronomisi ile sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Vali Sonel, ”Elbette ezanlarımız dinmeyecek ve en güzel şekilde okunacak. İstanbul’da, üniversite yıllarında okurken bir yanda Süleymaniye Cami, bir yanda Beyazıt Cami, biraz ileride Fatih Cami, Sultan Ahmet Camii  yükselen ezanları dinlerdik. Ezanlar öyle bir okunurdu ki içimize bir huzur gelirdi.. Burada da değerli arkadaşlarımızın güzel sesleri ile ezanlarımızı dinleteceğiz.. Bu ülke, bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar uğruna canını seve seve feda eden nice kahramanlar var. Şehitlerimize sizlerin huzurunda bir kez daha rahmet diliyoruz. Kahraman gazilerimiz var. Tüm tedavi gören gazilerimize de buradan dualarımızı gönderiyoruz” dedi.

Vali Tuncay Sonel, ”Ülkemizin çeşitli illerinden gelen 20 finalistimizi dinleyeceğiz. Hepsi birbirinden değerli evlatlarımız. Onları yetiştiren ailelerine, onları yetiştiren baş tacımız öğretmenlerimize, onları yetiştiren kıymetli hocalarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul ise konuşmasında 30 yılı aşkın süredir bu yarışmaların tertip edildiğini ifade etti.

Erkul, ”Bugün Ordu’da Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasının Türkiye Finalini icra ediyoruz. Genel Müdürlük olarak Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasını Ordu’da planladık. Burada finallere kalan 20 öğrencimiz Allah’ın izniyle ezan sesleriyle adeta gönüllerimizi fethedecekler” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Zaimoğlu ise yaptığı konuşmada, “Bugün ezanımızı gönlümüze huzur ve güven verecek şekilde Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizden dinleyeceğiz. Okulunda, ilinde, bölge yarışmalarında birinciliği elde etmiş 20 ezan bülbülümüz, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finallerinde yeteneklerini bir kez daha sergileyerek, güzel sesleri ile ezanımızı okuyacaklar ve Türkiye birinciliği için mücadele edecekler.  Öğrencilerimizin her birini şahsım ve eğitim kenti Ordu’muz adına ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, her zaman eğitim camiamızın ve öğretmenlerimizin yanında olan Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e, değerleri protokol üyelerimize, bu anlamlı çalışmaya katkı sağlayan kıymetli meslektaşlarımıza, öğrencilerimize, misafirlerimize ve tüm paydaşlarımıza programa katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun tanıtım filmi yer aldı. Program, Ortaokul ve lise kategorilerinde çeşitli illerden katılan 20 öğrencinin ezan okuma yarışması ile devam etti.

Ordu’da yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali’nin ortaokullar dalında; birinciliği İstanbul/Sancaktepe Musa Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İsmail Berat Ağcakaya, ikinciliği Antalya/Kumluca Bayram Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Ali Akca, üçüncülüğü ise Erzurum/Palandöken 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yahya Bozkurt aldı.

Liseler dalında yapılan yarışmada; birinciliği Konya/Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Taşkıran, ikinciliği İstanbul/Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Adaş, üçüncülüğü ise Samsun/Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk kazandı.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul tarafından verildi.

Yarışmada görev alan Seçisi Jüri üyelerine, yarışmaya katılan öğrencilerin okul müdürlerine ve öğretmenlerine de Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Zaimoğlu tarafından yarışmanın anısına çeşitli hediyeler verildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.