son haberler

“Gençler Düşünebilse, Yaşlılar Yapabilse”

Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2015 okunma

“Gençler Düşünebilse, Yaşlılar Yapabilse”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaşlı ve hasta ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Çamyar ziyaretleri sırasında yaşlılarla yakından ilgilenirken, “Gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse” atasözünü hatırlatarak; “Yaşlılarımızın tecrübeleri bizlere ışık tutar, yolumuzu aydınlatır” dedi.

Atatürk ve Çamurlu Mahallelerinde hasta ve yaşlı ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Çamyar, ziyaretleri sırasında aileler ile sohbet ederek istek ve şikayetlerini dinledi.

“Sağlık İnsanın En Büyük Hazinesi”
Başkan Ahmet Çamyar, ziyaretteki amaçlarının; rahatsızlıkları nedeniyle gününü evde geçiren hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu söyledi.

gencler_dusunebilse_yaslilar_yapabilse (2)Çamyar ayrıca, “Sağlık, insanın en büyük hazinesi. Bazen beklenmedik kazalar insan hayatını önemli ölçüde etkiliyor. Ama hayata küsmeden, en olumsuz şartlarda bile hep yapılabilecek güzel şeylerin olduğunu düşünerek hareket etmek gerekir. Biz annemizden babamızdan, hasta olanları ve yaşlıları ziyaret etmeyi gördük. Bu ziyaretler bizim kültürümüzün en güzel göreneklerinden biri. Bizi bir yapıyor, birbirimize yaklaştırıyor” dedi.

“Onlar Bugünün, Bizler İse Yarınının Yaşlılarıyız”
Başkan Çamyar açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Yaşlılarımız içinde, kendimiz ve çocuklarımız kadar büyüklerimizde önemli ve değerlidir. Onların tecrübeleri, bilgi ve birikimleri her zaman yararlanmamız gereken bir kaynaktır. Bir atasözü der ki “gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse” onların tecrübeleri bizlere ışık tutar, yolumuzu aydınlatır. Unutulmamalıdır ki onlar bugünün yaşlıları, bizler ise yarının yaşlılarıyız” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.