son haberler

HAMARAT; “İLK İŞİMİZ SANAYİ SİTELERİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEK”

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2023 okunma

HAMARAT; “İLK İŞİMİZ SANAYİ SİTELERİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEK”
Gündem
0

Ünye ve Fatsa ilçelerinde Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret ederek sorunları ve çözüm önerilerine yönelik istişare toplantıları gerçekleştiren AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Altınordu, Fatsa ve Ünye’de Sanayi Sitelerinin ihtiyacı karşılanmadığını gördüklerini belirterek; “Göreve başladığımızda ilk çözmemiz gereken sanayi sitelerimizin sorunları olacak. Çünkü insanlar ancak çalışacak yer buldukları zaman mutlu olurlar” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mustafa Hamarat Ünye Sanayi Sitesi, Fatsa Sanayi Sitesi, Fatsa Özel Sanayi Sitesi, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi, Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fatsa Oto Galericiler Kooperatifi ve Derneği ve İş İnsanlarını ziyaret etti.

Etkinlikte esnaflara seslenen Milletvekili Hamarat; “Ak Parti’nin kurulduğu günden bugüne sizler hep bize destek verdiniz. Sizlerle bütün temaslarımızda hep memnun ayrıldık. Bu birliktelik çok az siyasiye nasip olur. 20 yıllık iktidarda olup da tekrar yüzünün akıyla milletin karşısına çıkıp oy isteyip sandıktan tekrar birinci çıkmak. Çok az siyasi harekete nasip olur. Dünyadaki bütün siyaset bilimcilerin ezberi bozuldu. Onlar bize en fazla bir dönem, 2 dönem, 3 dönem diye ömür biçerken biz. Dönemleri aştık ama millet aramıza kimseyi sokmadık. Sizlerle aramıza kimseyi sokmadık. Derttaş olmaya devam ettik, gönüldaş olmaya devam ettik” dedi.

Sanayi sitelerinin sorunlarının çözümünün önemine dikkat çeken Mustafa Hamarat; “Bana göre diğer bütün faaliyetlerden en önce gelir. Bana okul mu yaparsın, sanayi sitesi mi yaparsın diye sorsalar, ben önce sanayi sitesi yaparım. Diyeceksiniz ki okul çok kıymetli değil mi? Evet, çok kıymetli ama niye okuduğunu bilen öğrencilerle doldurursanız çok kıymetli olur. Yani içini niye okuduğunu bilen, okuduğu zaman nerede çalışacağını bilen öğrencilerle doldurursanız çok kıymetli olur. Öte yandan okulu bitirip elinde diplomayla yıllarca bekleyip bunalıma girmiş yetişmiş insan topluluğu oluştuğu zaman hiçbir kıymeti olmuyor. Hatta problem üstüne problem oluyor. Onların tekrar rehabilitesi tekrar okuldan kurslar açmak zorunda kalıyorsunuz. Sanayi sitelerindeki bu süreç içerisinde gezdiğim her yerde Altınordu’da, Fatsa’da ve Ünye’de sanayi sitelerinin yetersiz olduğunu gördükçe açık söyleyeyim, vicdanım sızladı. Çünkü kendi yaptıklarımız bile eskimiş dar gelmiş, çağ değişmiş. Daha önce araçların girdiği dükkanlara yeni araçlar girmez olmuş. Araçlar büyümüş. Bunları gördük, ilave yapılan yerler de yetmez olmuş. Hiç bahanesi yok, hiç erteleyecek bir sebep yok. Hemen şimdi ne gerekiyorsa nerede olursa olsun sanayi sitelerimiz için seferberlik mantığıyla çalışmamız lazım. Hemen kurmamız lazım çünkü insanlar ancak çalışacak yer buldukları zaman mutlu oluyorlar. Biz eğer sanayi sitelerimizi, OSB’mizi tam faaliyete geçirirsek zaten diğer yatırımlar onun peşinden sürüklenerek gelir. Burayı yapmak toplumun önünü açmak demektir. Eğer önünü açmazsanız arkadan ne kadar hizmet yığarsanız  yığın önü tıkalı olan bir toplulukta bir mutluluk getirmesi huzur getirmesi mümkün değil. Onun için sanayi sitesi bir kere birinci işimiz. Yani adımız, soyadımız ve sanayi sitesi” diye konuştu. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.