son haberler

Hastanenin MR ve CT İhalesi İptal

Yayınlanma Tarihi: 2 Temmuz 2015 okunma

Hastanenin MR ve CT İhalesi İptal
Gündem
0

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, Ordu’daki sağlık tesislerine kurulacak olan MR(manyetik rezonans) görüntüleme cihazı ve CT (bilgisayarlı tomografi) cihazı görüntüleme hizmeti alımı ihalesinin yüklenici firmanın ihale şartnamelerindeki yerine getirmemesi sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

Küçükoğlu, yaptığı açıklamada, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı sağlık tesislerine kurulacak MR(manyetik rezonans) görüntüleme cihazı ve CT cihazı (bilgisayarlı tomografi) için özel bir firma ile 28 Ağustos 2013 tarihinde sözleşme imzalandığını belirtti.

Ancak yüklenici firmanın Ordu Devlet Hastanesi’nde taahhütnamede belirtilen şartları sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmediği, idarenin on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam ettiğini belirten Küçükoğlu, ayrıca yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine göre yerine getirme konusunda gayret göstermediği gerekçesiyle yüklenici ile imzalanan sözleşme 22 Haziran 2015 tarihi itibariyle zorunlu olarak feshedildiğini kaydetti.

Küçükoğlu, “SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bulunan MR cihazımız ile Ordu Devlet Hastanesi, Ünye Devlet Hastanesi ve Fatsa Devlet Hastanelerimizde bulunan CT (tomogtafi) cihazlarımızla 7/24 saat kesintisiz görüntüleme hizmetimiz devam etmektedir. Genel Sekreterliğimiz tarafından ivedi olarak yeni ihale sürecine başlanmış olup, vatandaşlarımıza kaliteli, etkin ve verimli sağlık hizmeti sunabilmek için gayretimiz artarak devam edecektir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.