son haberler

Her Yerde Kutlu Doğum

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2015 okunma

Her Yerde Kutlu Doğum
Gündem
0

Ünye İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ünye merkezin yanı sıra çevre mahallelerde ve Kuran Kurslarında programlar gerçekleştiriyor. Programlarda Peygamberimiz (SAV)’i anmanın yanı sıra daha iyi tanımak, Müslümanlara çizdiği yolun daha iyi anlaşılmasını sağlamak amaçlanıyor.

İlçe Müftülüğü, mahalle imam hatiplerin de katkıları ile Kutlu Doğum faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilkent ve Yenikent mahalleleri ile hanımlar için Fevzi Çakmak Kuran Kursu ile Ensar Vakfı Kuran Kursunda program yapıldı.

Yeşilkent Mahallesinde Cuma günü Mahalle İmamlarının katkılarıyla gerçekleşen Kutlu Doğum programının sunuculuğunu Bahçeler Camii İmam Hatibi Levent Kalkavan yaparken, esprili konuşması, peygamberimizin hayatından hadis ve kıssalar anlatması ile programa ayrı bir renk kattı.

Programın açılış Kur’an-ı Kerimini Yeşilkent Selviler Camii İmam Hatibi Hamit Yılmaz okurken, Yeşilkent Hatipli Camii İmam Hatibi Halit Tokaç ve Yeşilkent Güney Mahalle Camii İmam Hatibi Harun Yıldıran Koro şeklinde İlahiler söylediler, Kur’an-ı Kerimler okudular.

Yeşilkent Ballık Camii İmam Hatibi İbrahim Cüni ise Hazreti Peygamberle İlgili okuduğu şiirde davetlilere duygulu anlar yaşattı. Program daha sonra Yeşilkent İstiklal Camii İmam Hatibi Mustafa Varilcioğlu’nun bu yılın Kutlu Doğum Teması olan ‘’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’’ konulu sunum konuşması ile devam etti. Program Yeşilkent Darahta Camii İmam Hatibi Mahir Demir’in yaptığı dua ile sona erdi.

her_yerde_kutludogum (2)Ünye İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Yenikent Mahallesinde de Mahalle İmamlarının katkılarıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi. Programın sunuculuğunu Ekincik Mahalle Camii İmam Hatibi İsmail Yazıcı yaparken, Programın açılış Kur’an-ı Kerimini Karaarmut Camii İmam Hatibi Orhan Altınok okudu.

Programda Karaarmut Camii İmam Hatibi Orhan Altınok, Yenikent Merkez Camii İmam Hatibi Halit Çağlı, Karakışla Mahalle Camii İmam Hatibi Zekeriya Varilci ve Ekincik Mahalle Camii İmam Hatibi İsmail Yazıcı Koro şeklinde İlahiler söylediler, Kur’an-ı Kerimler okudular. Daha sonra Merkez Camii İmam Hatibi Halit Çağlı camide toplanan bay ve bayan cemaate Hazreti Peygamberin Örnek Yaşamı ile ilgili bazı nasihatte bulundu. Program Ekincik Mahalle Camii İmam Hatibi İsmail Yazıcı’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Fevzi çakmak Kuran Kursu ve Ensar Vakfı Kuran Kursunda da bayanlar için program gerçekleştirildi. Kuranı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda İlçe Vaizesi Özlem K. Şirin “Hz. Peygamber Ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir konuşma ve ardından dua yaptı. Program, hanımların kendi aralarında yaptıkları hediyeleşmeyle sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.