son haberler

İhtişamlı Camiye Görkemli Açılış…

Yayınlanma Tarihi: 23 Ocak 2023 okunma

İhtişamlı Camiye Görkemli Açılış…
Gündem
0

Ünye’nin Pınarbaşı Mahallesi’nde inşa edilen cami düzenlenen törenle açıldı.

Hayırsever vatandaşların destekleriyle tamamlanan Pınarbaşı Merkez Camii AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Pınarbaşı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde yapımı tamamlanan Pınarbaşı Mahalle Camii’nin açılışı için tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşmalar yer aldı.

Kurtulmuş, “Terbiye Yuvası Olmasını Diliyorum”

Kuran’ı Kerim tilaveti’nin ardından programda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah bu mahallede yetişecek çocukların da ezan sesleri ile caminin içindeki cıvıltılı kaynaşmaları, koşuşturmaları ile bereketli bir terbiye yuvası olmasını temenni ediyorum. Hamuru Müslümanlık olan bir milletin mensuplarıyız. Bunun en önemli göstergelerinden birisi de asırlar yapılan Anadolu’da yapılan böylesine kurumlardır. Anadolu’nun neresine giderseniz gidin vatandaşlarımız mutlaka bir cami yapmıştır. Yıllar içinde asırlar içinde en ücra köşede, en yoksul köyde belki kendi evlerinin çatısını çatmadan kendi mahallelerinin, köylerinin camilerini inşa etmiştir ecdadımız. Aynı şekilde okulların inşasını gerçekleştirmiştir. Aynı şekilde bu Anadolu topraklarının bizim dini mirasımız bakımından üçüncü önemli eseri ise tekkelerdir. Yani edebin erkanın terbiyenin öğretilmiş olduğu kurumlardır” dedi.

Tavlı, “Emeği Geçenlerden Allah Razı Olsun”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açılışta yaptığı konuşmasında; “Allah’ın yer yüzünde en sevimli mekanları mescitlerdir. Nasıl ki gökyüzündeki yıldızlar yeryüzünü aydınlatıyorsa  bu mabetlerimiz, mescitlerimiz de gök ehlini aydınlatıyor. Bu camimizin nakşından yazılarına kadar bunlar birer güzellik gösterse de caminin en güzel yanı cemaatle buluşmasıdır. Allah bu caminin güzel, bol gençlerimizle çocuklarımızla ve hemşerilerimizle buluşmasına vesile olur. Bu camimizin yapılmasında emek veren, hayırlı niyetlerle burada gayret gösteren ve yardım eden tüm hemşerimizden Allah razı olsun.”  şeklinde konuştu.

Argan “Camimiz ve Çevresi Çok Yönlü Kullanılabilir”

Pınarbaşı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına konuşan Yaşar Argan, “Bu gün bizleri çok mutlu ve bahtiyar ettiniz. Pandemiden sonra köylerimize taşınmaya başladık. Ayrıca Ordu, Büyükşehir olduktan sonra köylerimize gelen asfalt yollar, sular, çevre düzenlemeleri köye dönüşü artırdı. Bizim köyümüz artık mahalle olduğu için birçok güzel evler, pırıl pırıl villalar yapılıyor. Bunların yanında eskiden kalma imkanlarla Allah razı olsun büyüklerimizin yaptığı camiler biraz rutubetli, biraz yalnız, biraz çevresiz kaldı. Köydeki vatandaşlarımızla yaptığımız istişare sonucu köyümüze böyle bir eserin kazanılmasına vesile olduk. Camimizin 3 dönüm üzerinde bir yeri var. Çocuk parkları var. Köydeki insanlarımızın adap ve edep ölçülerinde yapmak istediği düğünleri, davetleri, sünnetleri için salonumuz var, mutfağımız var ve diğer zamanlarda da mahallemize gelen insanların rahatlıkla oksijen alabileceği Ünye’mizin mahallemizin tüm yeşilliklerini ve güzelliklerini seyredebileceği çok hoş bir teras alanı var. Bütün bunları yaparken bizlere sayın Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sayın Ordu Valimiz, sayın Ordu Müftümüz, hayırsever vatandaşlarımız maddi ve manevi olarak yanımızda oldular. Hepsinden Allah razı olsun.” ifadelerinde bulundu.

Programda konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Açılış töreni AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız,  AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, diğer ilçe Belediye Başkanları, AK Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan ve diğer ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.