son haberler

“İnşallah Yusuf Bahri Efendi’ye Layık Güzel Evlatlar Yetişir”

Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2015 okunma

“İnşallah Yusuf Bahri Efendi’ye Layık Güzel Evlatlar Yetişir”
Gündem
0

Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki iftar programında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “İnşallah Yusuf Bahri Efendi’ye layık güzel evlatlar olur, burada da onun kadar büyük ve güzel insanlar yetişir” dedi.

insallah_yusuf_bahriefendiye_layıikguzel_evlatlar_yetisir (2)Yusuf Bahri Efendi Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen iftar programında açıklamalarda bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, lisede bulunan öğrencilerin zeki olduğunu belirterek; “İnşallah Yusuf Bahri Efendiye layık güzel evlatlar olur, burada da onun kadar büyük ve güzel insanlar yetişir. Hem ilim hem hikmet sahibi insanlar buradan mezun olur” dedi.

Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen iftar programına: Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kurum amirleri ve iş adamları katıldı.

İftarın ardından ilk açıklamayı yapan Yusuf Bahri Efendi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Karayalman; “Yusuf Bahri ismini taşıyan büyük ağabeyimin ismidir, onun ismi verilen ve Allah’ın izniyle burada da onun gibi büyük âlimler yetişecekler, ben buna inanıyor ve güveniyorum. Allah’ın izniyle ilk adımları atılmıştır ve böyle bir programda da sizlere bu müjdeyi verelim istedik. Yusuf Bahri Efendi çok yönlü biriydi. Aynı zamanda 4 tane üniversite bitirmiş, hukukçu, edebiyatçı ve 19.yy ve 20.yy da bize ışık tutan ve halen paralelize izinden gideni de şuanda bu mecliste görüyorum. İnşallah kıyamete kadar da devam edecektir. Proje okulumuz çok yönlü bir lisedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel isteği üzerine insallah_yusuf_bahriefendiye_layıikguzel_evlatlar_yetisir (3)kurulmuştur ve Türkiye’de 8 tane vardır. 8 tane okulun bir tanesi de Ünye’dedir. Ünye’deki okulumuzda 72 tane hafızımız bulunmaktadır ve bunun yanında da 102 tane diğer öğrenci talebelerimizde tamamlamıştır. Amacımız önümüzdeki yıl inşallah bu okulumuzu ortaokulla destekleyerek 100 tane ortaokul öğrencisi alarak gelecek sene bunu 2 ye katlayarak ve 600 hafıza çıkartarak onlara yardımcı olup, okutmaktır. Okulumuzun kurulmasından itibaren birçok başarısı vardır. Atçılık, Mesleki Eğitimlerde il birinciliği ve Türkiye dereceleri almıştır. Burada öğrencilerimizin mesleki eğitimin yanı sıra imam hatip eğitimi almaktadır. Hafızlığı geliştirmek adına ayrıca dersleri bulunuyor, Arapça ve fiziki yeterlilik derslerinde burada veriliyor. Önümüzdeki yıl bunlara destek olmak suretiyle inşallah farklı çalışmalarımızda olacak. Padişahlar, sultanlar, paşalar, iş adamları, gençler hepsi yarışta yer almışlar ve birbirlerini geçebilmek için vakıf ve dernekler kurmuşlar. Bu vakıflardan bir tanesi Haznedaroğlu ailesinin kurmuş olduğu vakıflardır. Haznedaroğlu ailesi kurduğu vakıflar bir iki tane değil, binlerce vakıf kurmuştur. Gürcistan’dan Ankara’ya, Ünye’den Sivas’a binlerce vakıflar kurmuşlar ve öğrencilerin yetişmesine faydalı olmuşlar. Bu din adamlarına yetiştirmek üzere kurulan dernekler olmasaydı Yusuf Bahri Efendi olmazdı” dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise okul hakkındaki düşüncelerini belirterek; “Buradaki İmam Hatip Lisesi’ne ilk geldiğimde ve hafız çocuklarla karşılaştığımda çok mutlu olmuştum. Çünkü hepsi Kuranı Kerimi ezbere biliyor ve zeki çocuklar. Türkiye’nin her yerinden toplanıp gelmişler, birkaç senelik kısa sürede Kuranı ezberlemek zordur ve bunu başarmışlar. Bu onların zeki olduğunu gösterir, bu zeki çocukların diğer derslerde de başarılı olacaklarına inanıyorum. İnşallah Yusuf Bahri Efendiye layık güzel evlatlar olur, burada da onun kadar büyük ve güzel insanlar yetişir. Hem ilim hem hikmet sahibi insanlar buradan mezun olur” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.