son haberler

Interreg NEXT Karadeniz Trabzon’da Gerçekleştirilecek

Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2022 okunma

Interreg NEXT Karadeniz Trabzon’da Gerçekleştirilecek
Gündem
0

Interreg NEXT Karadeniz havzasında sınır ötesi işbirliği program tanıtım etkinliği ve proje eğitimi Trabzon’da düzenleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite sıfatıyla ülkemizdeki yönetimi ve uygulanmasından sorumlu olduğu ve Karadeniz’deki 25 ili kapsayan Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemine yönelik tanıtım etkinlikleri ve proje eğitimlerinin biri de 28-29-30 Haziran 2022 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”na ilişkin bilgiler verilecek. Sunumların yanı sıra, program kapsamında daha önce proje uygulamış yararlanıcıların tecrübeleri paylaşılacak ve önümüzdeki dönemde uygulanacak projelere ışık tutacak bir panel düzenlenecek.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı, Büyükelçi Faruk KAYMAKCI’nın çevrimiçi olarak katılacağı, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğine, sınır ötesi işbirliği programlarının potansiyel yararlanıcıları olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, eğitim kurumları, iş destekleme kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılarak 2023 yılı itibariyle başlayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi alacaklar.

Tanıtım etkinliğinin ardından, 29-30 Haziran 2022 tarihlerinde ise Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına başvurmak isteyen yararlanıcılara yönelik bir proje hazırlama eğitimi düzenlenecek. İki gün sürecek eğitim ile katılımcılar, sınır ötesi işbirliği programları özelinde proje fikirleri yaratılması, proje faaliyetlerinin ve bütçesinin detaylandırılması ve proje formlarının doldurulması konularında bilgilendirilecek, 2023 yılı başında duyurulacak teklif çağrısı için kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Sınır ötesi işbirliği programları kapsamında; yerel ve bölgesel yönetimler, eğitim ve öğretim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile KOBİ’lere, belirlenen öncelik alanlarında diğer katılımcı ülkelerdeki muhataplarıyla ortaklaşa olarak uyguladıkları projelere finansman ve hibe desteği sağlanıyor.

Teklif çağrıları, https://cbc.ab.gov.tr/ ve https://blacksea-cbc.net/ adreslerinden takip edilebilir.

Tanıtım etkinliği ve proje hazırlama eğitimine yoğun ilgi beklendiğinden, mümkün olduğunca farklı kurum ve kuruluşlardan katılım sağlanmasını temin etmek amacıyla kayıt ve onay yöntemi ile katılımcı kabul edilecek. Kayıtların 24/06/2022 tarihinde dolması öngörüldüğünden ilgilenenlerin mümkün olan en kısa süre içinde kayıt formunu doldurmaları tavsiye edilmekte.

Etkinlik ve eğitim için kayıt formlarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

28 Haziran Trabzon açılış etkinliği – https://form.jotform.com/221684161016954

29-30 Haziran Trabzon proje eğitimi – https://form.jotform.com/221682550590961

Kayıtlar aşağıdaki program illerinden katılacaklar için açıktır:

Tekirdağ, Sakarya, İstanbul, Düzce, Bolu, Zonguldak, Sinop, Samsun, Kastamonu, Giresun, Çankırı, Çorum, Amasya, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Tokat, Yalova, Kocaeli, Bartın, Karabük, Gümüşhane.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.