son haberler

İşaret Diliyle Fotoğraf Çekmeyi Öğreniyorlar

Yayınlanma Tarihi: 7 Ocak 2022 okunma

İşaret Diliyle Fotoğraf Çekmeyi Öğreniyorlar
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi, farklı bakış açıları taşıyan işitme engelli bireylerden fotoğrafa ilgi duyanlar için ORMEK’te açtığı ‘Fotoğraf Çekim Kursu’nda işaret diliyle fotoğrafçılık eğitimi veriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Birbirinden farklı birçok kursun verildiği ORMEK’lerde engelli vatandaşlara da büyük önem veriliyor. Açılan kurslarla engelli vatandaşların sosyal çevreyle kaynaşmalarına, özgüvenlerinin gelişmesine ve toplumda kendilerine yer edinmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

FOTOĞRAFÇILIĞIN TÜM DETAYLARI İŞARET DİLİYLE ANLATILIYOR

Bu kapsam Ünye ORMEK bünyesinde fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığa ilgi duyan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen işitme engelli bireyler için ‘Fotoğraf Çekim Kursu’ açıldı. 120 saatlik kursta işitme engelli bireylere fotoğraf eğitmeni ve işaret dili öğretmeni ile fotoğrafçılıkta kullanılan makine ekipmanları ile bunların özellikleri, fotoğraf makinesi seçiminde dikkat edilecek hususlar, fotoğrafçılıkta kullanılan terimler ve iyi fotoğraf çekmek için yapılması gereken yöntemler teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.

İŞİTME ENGELLİ KURSİYERLER: “FOTOĞRAFÇILIKTA USTA OLMAK İSTİYORUZ”

ORMEK bünyesinde açılan ‘Fotoğraf Çekim Kursu’na katılan ve kurs hocalarından işaret diliyle aldıkları eğitimle fotoğraf çekmeyi öğrenen işitme engelli Burak Engin, Zafer Şen ve Mevlüt Öztürk kurs dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirttiler. Kursta hem fotoğraf eğitmeni hem de işaret dili öğretmenleri aracılığıyla fotoğrafçılığın tüm detaylarını öğrendiklerini anlatan kursiyerler, kursun hayatlarına olumlu etkileri olduğunu aktardılar. Kurs ile usta olmayı hedeflediklerine de değinen işitme engelli kursiyerler, kurs sonrası da fotoğrafçılığı meslek olarak yapmak istediklerini vurguladılar.

KURS EĞİTMENLERİ: “KURSİYERLER ÖĞRENMEYE ÇOK YATKIN”

İşitme engelli bireylerin fotoğrafçılık eğitimi almalarını sağlayan Fotoğraf Eğitmeni Ömer Faruk Şatıroğlu ve İşaret Dili Öğretmeni Nagihan Çamyar, kursun kendileri için hem öğretici hem de eğlenceli geçtiğini dile getirdiler. Kursiyerlerin öğrenmeye çok yatkın olduğunu ve verilen bilgileri hızlı kavradıklarını aktaran eğitmenler, kursiyerlerin aldıkları eğitimlerle istihdam edilmesini sağlamayı hedef edindiklerini sözlerine eklediler.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.