son haberler

“İstanbul’un Ahengine, Ünye Rengi Katıyorsunuz”

Yayınlanma Tarihi: 2 Haziran 2015 okunma

“İstanbul’un Ahengine, Ünye Rengi Katıyorsunuz”
Gündem
0

Ünye Dernekler Federasyonu(ÜNDEF)nun öncülüğünde bu yıl 11.’si düzenlenen “Büyük Ünyeliler Pikniği” İstanbul’da yaşayan binlerce Ünyeliyi bir araya getirdi. Pikniğe katılarak hemşerilerini yalnız bırakmayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünyeliler olarak İstanbul’un ahengine, Ünye rengi katıyorsunuz. Bizlerden sonra zamana ve mekâna hükmedecek nesillere güçlü bir Ünye bırakmak için bir arada olmaya ihtiyaç var” dedi.

Ünye Çevre ve İlçeleri Dernekler Federasyonunun geleneksel Büyük Ünyeliler Pikniği’nin 1..’si İstanbul Eyüp Kemerburgaz Kurtkemer piknik alanında gerçekleşti. Binlerce Ünyeliyi bir araya getiren pikniğe dernek başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da katılarak hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Çeşitli gösteri ve konserlerin yer aldığı piknikte hemşerileri ile hasret gideren ve onlarla uzun uzun sohbet imkânı bulan Ünye Belediye Başkanı Çamyar, “Mesafeler uzak olsa da, bizler birbirimize çok yakınız. Bizleri yakın eden şey; sevgimiz, hasretimiz, dostluğumuzdur. Sevginin ve dostluğun kolları, birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayacak kadar uzundur. Bizim doğduğumuz büyüdüğümüz toprakların bağrında; “ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim diyen bir gönül adamı yunus emre yatmaktadır.

Güçlü Bir Ünye Bırakmak İçin Bir Arada Olmaya İhtiyaç Var
Sizler geleneklerimizi burada yaşatarak İstanbul’un ahengine Ünye rengi katıyorsunuz. Düğünlerde, bayramlarda en güzel günleri paylaşarak çoğaltıyor, zor günlerde üzüntüleri bir araya gelerek hafifletiyorsunuz. İstiklal Şairimiz M. Akif Ersoy’un da dediği gibi, “Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; zaman bendedir ve mekân bana emanettir” şuuruyla hareket edilmeli. Zaman bizlere Ünyeliler olarak, Türk milleti olarak birbirimizi değişik etiketlerle ötekileştirmeyi değil, bir olmamızı tek yürek olmayı şart koşuyor. 2023 yeni Türkiye hedefine ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Bizlerden sonra zamana ve mekâna hükmedecek nesillere güçlü bir Ünye bırakmak için bir arada olmaya ihtiyaç var” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.