son haberler

“Kadayıfsız Ramazan Sofrası Olmaz”

Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2015 okunma

“Kadayıfsız Ramazan Sofrası Olmaz”
Gündem
0

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan kadayıf, satıcıların yüzünü güldürdü. Karadeniz’de tek el yapımı kadayıf imalatı yapan işletmeci Gönül Kılıç, satışların % 100 oranında arttığını belirterek ilginin yoğun olduğunu söylerken, “Zengin- fakir bütün Ünyeliler Ramazan süresince iftar sofralarından kadayıfı eksik etmiyor. Kadayıfsız Ramazan sofrası olmuyor” dedi.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan kadayıf, satışlarıyla yüz güldürüyor. Ünye’de kadayıf satışı yapan İşletmeci Gönül Kılıç satışlardan memnun olduğunu belirterek, “Ramazan ayı öncesi kadayıf satışlarımız normal bir seviye devam ediyordu. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu satışlarımız 2 kat daha arttı. Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan kadayıf satışımız günlük 100-150 kilo arasında değişiyor. Tabi bu satışlar bizleri oldukça memnun ediyor” dedi.

Kılıç ayrıca, “Kadayıflarımızı sarmalık şekilde yapıyoruz. Müşteri tepsisini ve içini getiriyor ve ekstra bir fiyat almıyoruz. Ünye dışında bir başka yere servisimiz yok. Buradan alıyorlar ancak o şekilde dışarıya götürüyorlar. Zengin- fakir bütün Ünyeliler Ramazan süresince iftar sofralarından kadayıfı eksik etmiyor. Kadayıfsız ramazan sofrası olmuyor. Kadayıf kilosu 10 lira, yaş yufkamız 5 lira, kızarmış kadayıf ise 6.50 liradır. Kadayıfın özel ununu bulmak gerekiyor. Un seçiyor çünkü. Bizde unu Gaziantep’ten özel olarak alıyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.