son haberler

Kıranlı, Federasyon Başkan Yardımcısı oldu

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2022 okunma

Kıranlı, Federasyon Başkan Yardımcısı oldu
Gündem
0

Karadeniz Teknikerler Federasyonu ilk genel kurulunda Teknikerler Derneği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı Başkan Yardımcılığına seçildi.

Trabzon, Rize, Gümüşhane, Zonguldak ve Ordu Teknikerler Derneğinin bağlı olduğu Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda, Teknikerler Derneği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, Dernek Fatsa Temsilcisi Taylan Şendur, Ünye Temsilcisi Murat Yıldız ve Dernek Yönetim kurulu Üyesi Mesut Yılmaz Gül yönetim kurulunda seçildi. Musa Kıranlı, ayrıca Federasyon Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Kıranlı, teşekkür etti

Federasyon Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Musa Kıranlı yaptığı açıklamasında kendisini tebrik edenlere teşekkür ederek şunları söyledi;

“Federasyon Başkan Yardımcısı olarak görev almam nedeniyle teknikerlerin yakın dostları olan ve bizleri çalışmalarımızı yakınen takip eden ve paylaşım yaparak bizlerin sesi olan başta Ünye olmak üzere Ordu ve Fatsa yerel basınımıza teşekkür ederiz. Yine gerek whaatsapp üzerinden gerek facebook ve sosyal medya üzerinden gerek telefonla tebrik eden başarılar dileyen tüm dostlara sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

76 delegasyonun tamamının güven ve takdiri ile seçim sonucunda 26 kişilik yönetim kurulu listesi sonrasında yapılan yönetim kurulu toplantısında Federasyon Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Musa Kıranlı şu konuşmayı yaptı;

“Bugün burada, Teknikerler birliği mücadelesinin ilk başladığı ve kıvılcım kıvılcım, Edirne den Kars a tüm ülkeye yayılan bir aydınlatma ateşine dönüşen, ülkemizi her alanda daha yukarıya taşımak için sahada çalışan ancak her gün bir bir yetkileri alınan gasp edilen, çalışmaya üretmeye çalışan herkesçe önemsendiği söylenmesine rağmen yıllardır değişmeyen ancak bir gerçek olan Teknikerlerin haklarını korumak ve daha saygın hale getirmek için Trabzon Rize Gümüşhane Zonguldak ve Ordu illerimizde kurulu Teknikerler Derneklerinin bir araya gelerek Karadeniz Teknikerler Federasyonu’nu kurarak tek çatı altında buluştuk.

10 milyonluk bir aileyiz

Arkadaşlar; toplumda insanlar soyadları ile tanınır ve anılır. Bizlerinde adı elektrik, makine, inşaat, harita, ziraat, gıda, sağlık vb  farklı olsa da soyadımız Teknikerdir. Teknikerler olarak bugün mezun sayımız 5 milyonu geçmiş ve ailelerimiz ile birlikte en az 10 milyon kişilik büyük bir aileyiz.

Teknikerlik bir madalyadır teknik adamın göğsünde ömür boyu taşıyacağı diyerek Ordu Teknikerler Derneği olarak hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Her gün bir ağaç gibi budandık

Arkadaşlar çok çok üzgünüz. Her gün bir ağaç gibi budandık, ama birliğimiz sayesinde gövdemizi koruduk. İnanın gerçekten çok zorlu mücadelemiz ile bugünlere geldik. Haklarımız için gitmediğimiz kapı, dosya ve dilekçe vermediğimiz mevki makam yok gibi. Ancak bugüne kadar söylenen “Haklısınız” dan öte gidemedi. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşamadık. Yılmadık, yorulmadık, azalmadık çoğaldık. Bu da bizim çalışmalarımıza güç verdi, heyecan verdi. Umut verdi. Bugün yıllarca verdiğimiz haklı ve zorlu mücadelemizin sonucunda mutluyuz. Yeniden yeşereceğiz. Ve dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülkeye ve millete hizmet edeceğiz.

Konfederasyonla büyüyeceğiz

Ülkemiz genelinde ilk olarak kurulan Karadeniz Teknikerler Federasyonu kuruluşu ile ardından kurulan Anadolu Teknikerler Federasyon sonrasında, bir bölge federasyonu kuruluşu sonrasında Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kurulamasına bir adım daha yaklaşıyoruz. Gerek masa başında beyinen gerek sahada hem beyinen hem bedenen çalışan teknikerleri temsilen 1999 yılından bugüne verdiğimiz mücadele inşallah Cumhuriyetimizin 100 ncü Yılında Türkiye geneli tüm Meslek Yüksek Okulu mezunu Teknikerleri bir araya toplayarak Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kuruluşu ile taçlandıracağız.

Gece gündüz çalışacağız

Bugün Trabzon, Rize, Gümüşhane, Zonguldak ve Ordu il tekniker dernekleri Başkan ve yönetim kurulu ile 76 delegasyonun önerisi ve teveccühleri ile Federasyon yönetimine seçilmem ve akabinde yapılan yönetim kurulunca Başkan yardımcılığı görevi tevdi edilmesinden dolayı, sorumluluğumuzun ağır ve zorlu bir görev olduğunun bilinci ile tüm tekniker arkadaşlarımın geleceği ve daha saygınlığı için gece gündüz çalışacak çok çalışacağız ve genç tekniker arkadaşların kaygılarını gidereceğiz.

Bugün buradadan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.

Tekniker arkadaşlarımın da gelecek kaygısı olmasın, Tekniker ünvanına sahip olan herkesi Mesleki birliğinize üye olmaya ve sahip çıkmaya davet ediyorum.

Ülkeyi yönetenler ve yönetmeye aday olanlar Uzlaşıyla, yapacakları düzenlemeyle 5 milyonu aşkın teknikerin, yetki ve sorumlulukları bilinir hale getireceklerine inanıyoruz. Memleket istiyorum, ne zengin fakir, ne sen ben ayrımı olsun. Herkesin evi barkı, işi, sofrasında aşı olsun. Tekniker meslektaşlarımızın yaptıkları işlerin altında imzası olsun. Teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.