son haberler

Kıranlı Gazetecilerin Gününü Kutladı

Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2022 okunma

Kıranlı Gazetecilerin Gününü Kutladı
Gündem
0

ORDU Teknikerler Derneği Başkan Musa Kıranlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çevremizde ve Dünya’da olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır. Bunları gerçekleştiren de gazeteciler, gazeteciliği yapma hevesinde olan basın çalışanlarıdır” diyerek gazetecilerin gününü kutladı.

Kıranlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarımız, hele ki ilimiz be ilçelerimizde bulunan gazetecilerimiz her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ile özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler; sizler vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmakla birlikte, Gazetecilerimiz bulundukları ilin, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsal olup bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir.

Edirne’den Kars’a tüm teknikerler adına Ordu Teknikerler Derneği Başkanlığı olarak; İlimiz ve ilçelerimizdeki tüm basın mensuplarına mesleğini icra etmeye çalışan gazeteciler sizleri  en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sizleri, ağızlarından önemli oldukları sıkça telafuz edilen ancak hiçbir yerde yetki ve görevleri verilmeyen, 2 yıl üniversite teknik eğitim almalarına rağmen teknik adam tanımlaması dışında tutulan, lise hatta ilk okul mezunları ile aynı kefeye konulan, mesleki odaları olmadığı için esnaf ve sanatkarlar odasına üye olmaya zorlanan, uzattıkları eli tutmayanlara inat sesimiz olduğunuz için uzattığımız eli tuttuğunuz için tüm teknikerler adına gösterdiğiniz duyarlılık ve dostluğunuz için yürekten kutluyorum. Bugün sayıları 4 milyona ulaşan aileleri ile birlikte 8 milyon tekniker aileleri olarak sizleri asla unutmayacağız.

Şüphesiz ki, çağdaş bir toplum için; her bireyin olduğu gibi basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz ederken ülkenin sanayileşmesi kalkınması ve üretmesi içinde Mesleki Teknik Eğitime nitelikli insanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’nin yüksek öğrenimli nitelikli elemanları, üretici iş gücü Tekniker potansiyelimiz harekete geçirildiğinde ülkemiz daha da yukarıya çıkacak, Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle; İlimiz ve ilçelerimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplumdaki  mekanizmanın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerimizin  bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerini takdirle karşılarken, şehrimizde faaliyet gösteren yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere;  tüm basın mensupları ve bu mesleğe gönül vermiş, ilkeli ve tarafsız, gerçekleri yazmaktan çekinmeyen tüm gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.