son haberler

KOSGEB SEL FELAKETİNİN YARALARINI SARACAK

Yayınlanma Tarihi: 7 Haziran 2023 okunma

KOSGEB SEL FELAKETİNİN YARALARINI SARACAK
Ekonomi
0

KOSGEB, Karadeniz bölgesinde meydana gelen yoğun yağış ve su baskınlarından etkilenen Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerindeki KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılayarak, faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı.

Sel felaketinin yaşandığı Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerindeki zarar gören işletmelerin acil ihtiyaçlarına yönelik 300 bin liraya kadar kullanacakları kredinin kar payı ve faizinin tamamı KOSGEB eliyle karşılanacak. KOBİ’ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek. Ayrıca, kredi başvuru sürecinde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere, Kredi Garanti Fonu teminat sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu’daki sel felaketinden etkilenen işletmeler için KOSGEB’in Acil Destek Kredisi Programı’nı başlattığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun, Amasya ve Kastamonu’da meydana gelen yoğun yağış ve sel baskınları nedeniyle hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi.

AFAD ve ilgili kurumların, zarar gören yolların onarılmasından diğer sıkıntıların giderilmesine kadar her türlü çalışmayı sürdürdüğünü bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan; “KOSGEB tarafından devreye aldığımız acil destek kredisi ile afetzede iş yerlerimizin yanında oluyoruz” dedi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.