son haberler

Kutlu Doğum Haftasında İş Birliği Yaptılar

Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2015 okunma

Kutlu Doğum Haftasında İş Birliği Yaptılar
Gündem
0

Güvenler Cami İmamı Ali Şimşek ile Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri arasında ki işbirliği çerçevesinde, daha iyi bir dünya için sevgi saygı merhamet doğrultusunda “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu Kutlu Doğum Haftası programı gerçekleştirildi.

Programa; Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, üniversite akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan, cami cemaati, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Cerrahoğlu Cami İmamı Veysel Kılıçarslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Güvenler Cami İmamı Ali Şimşek; “Hz. peygamber nur saçan bir kandil idi. O kandil yaşamak için kardeşini öldürebilen bir toplumu kardeşini yaşatmak için kendini feda edebilen bir toplum haline getirdi. O, kandil sevgi oldu muhabbeti arttırdı saygı oldu birlikte yaşamayı geliştirdi ve merhamet oldu. Toplumda şefkati geliştirdi, böyle bir toplumu bir vücut haline getirdi. Medine antlaşmasına dâhil olmayan ama sonradan kendilerini içinde bulan Yahudilere bile birlikte yaşama ruhu geliştirdi. Öyleyse Dünyanın bize emanet olduğu şuurunu geliştirelim ve emanete sahip çıkalım” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ali Murat Yurt ve Oğuzhan Türk, ney dinletisi sundu. Kutlu Doğum Haftasına ilişkin şiirler ve sinevizyon gösterisinin ardından, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şevket Tekdemir, insanlık tarihi boyunca birlikte yaşama şuuru ve günümüz itibariyle birlikte yaşama şuurunun nasıl geliştirilmesi gerektiği konusunda sunumunu gerçekleştirdi.

“Peygamber Kuran’dan Sonra Dinin Direğidir”
Yrd. Doç. Dr. Şevket Tekdemir sunumunda; “Sahip olduğumuz bütün değerlerimizi Peygamber efendimiz (S.A.V)’e borçluyuz. Peygamber şüphesiz dinimizde çok önemlidir. İslam hukukunun ikinci kaynağını teşkil eder. Birincisi hepimizin bildiği üzere Kuran’dır. İslam ana kurallarının temellerini Kuran’dan alır. Daha sonra ikinci perdesi, Peygamberin sözleri yaşantısı ve uygulamalarıdır. Kur’an-ı Kerim’de Allah’ü Teâlâ ‘muhakkak ki Allah resulünün hayatında sizin için güzel örnekler vardır’ buyuruyor. Daha sonrasında da kimler için olduğunu belirtiyor. Herkes için değil, Ahiret gününe inananlar için yani sizler için bizler için. Yine bir ayeti kerime de ‘Allah Resulü sizlere neyi veriyorsa alın, sizlere neyi yasaklıyorsa ondan da sakının’ buyuruyor ve bizden peygamber gibi bir yaşam tarzı istiyor. Ancak bugün Peygamberimizi pasifleştirmek, Peygambersiz bir din icat etme, sünneti hafife alma noktasında insanları zorlayan bir anlayış türedi. Peygamberi sadece postacı bir insan konumuna getirdi. Benim sizlerin dikkatini çekmek istediğim husus, Peygamber Kuran’dan sonra dinin direğidir. Onu hafife alamayız, onu küçümseyemeyiz, onu sadece seviyoruz demekle de gerçek sevgimizi ifade edemeyiz. Onun gibi yaşamak, onun gibi olmak ve onu hayatımıza örnek almak zorundayız” diye konuştu.

Program sonunda ise konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Şevket Tekdemir’e plaket takdim edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.