son haberler

MEHMET ARSLAN ÜTSO BAŞKANLIĞINA ADAY

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2022 okunma

MEHMET ARSLAN ÜTSO BAŞKANLIĞINA ADAY
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının (ÜTSO) 2022 yılında yapılması ön görülen seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı için İşinsanı-Sürücü Kursu İşletmecisi Mehmet Arslan adaylığını açıkladı.

Yunus Emre Ihlamur Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Arslan adaylıkla ilgili yaptığı açıklamasında söyledi: “2022 sonbaharında yapılması öngörülen seçimlerde Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının Yönelim Kurulu Başkanlığı için adayım” dedi.

Bu göreve neden talip olduğunu açıklayan Arslan şu ifadelere yer verdi;

“Meslek odaları kuruluş yasasında da belirtildiği gibi üyelerinin ortak ihtiyaçlarını karşılamak ve mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak için kurulmuş örgütlerdir. Ben de oda yönetiminin en önemli görevinin bu okluğunu düşünüyorum. Bu bağlamda samimiyet ve dürüstlükle çalışmak, yasaların çizdiği çerçeve içinde üyelerimizin çıkarları için mücadele etmek temel ilkem olacaktır. Oda Başkanı olarak, yerel, bölgesel ve merkezi tüm paydaşlarla istişare içinde olup, şehrin en önemli kurullarından biri olarak, hiçbir gücün etkisi ve baskısı altında kalmadan, sadece üyelerimizin, dolayısıyla şehrimizin çıkarları için çalışmayı istiyorum. Bu inançla, üyelerimizin sorun ve istekleri için var gücümle çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Odamıza kayıtlı çevre ilçe ve beldelerdeki üyelerimiz için de aynı duyarlılık içinde olacağımızı özellikle belirtmek isterim. Bu demek değildir ki her konuda istediğimiz sonucu alabileceğiz. Aksi durum da bunun nedenlerini de tüm açıklığı ile üyelerimizle paylaşmanın bir görev olduğunu düşünüyorum.

“Üyelerimizin Yanında Olacağıma Dair Söz Verebilirim”

Sizleri ilk görüşmemizde seçim vaatlerimden bahsederek yormak istemiyorum. Elbette düşündüğüm, planladığım işler var. Önemli olan verilen sözleri yerine getirebilmek. Fakat sizlere odamızın ve üyelerimizin yararına olan işlerde içtenlikle, dürüstlükle çalışacağıma, mücadele edeceğime ve üyelerimizin yanında olacağıma dair söz verebilirim.

Mücadele etmeden, emek harcamadan, düşünmeden bir şeylerin başarılabileceğine inanmıyorum. Bu yolda mücadele etmeye, çalışmaya, gerektiğinde zorluklara göğüs germeye hazırım. Atalarımızın dediği gibi “ bir elin nesi var iki elin sesi var”. El ele verirsek güçlükleri dize getirebiliriz. Eğer bir şeyleri değiştiremeyecek olursak da, hiç olmazsa uğruna mücadele ettik demenin vicdani ve ahlaki rahatlığını duyarız.

“Memlekete Katkımız Olsun İstedik”

Bu memleket bize aş, iş, etiket verdi. Bu saatten sonra da biz bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Ünye’mizi, insanlarını ve bölgemizi seviyorum. Heyecanımız ve hayallerimiz var. Rabbim nasip ederse bu görevi 4 yılın sonunda mahcup olmadan hayallerimizi gerçekleştirmiş bir şekilde karşınıza çıkarız.  Bu zaman bize geçmişten geleceğe bırakılan bir zamandır. 70, 80 yaşlarımıza geldiğimiz de acaba dememek için, biz nasıl bizden öncekilere teşekkür ediyorsak bizden sonraki dönemlerde bizlere teşekkür etsin istiyoruz. Memlekete katkımız olsun istedik ve arkadaşlarla istişare ettik bu yola çıktık. Yaklaşık bir yıldır çalışıyordum. Aday mı değil mi gibi söylemler için açıklama yapmak istedim. Ekibimizi %90 gibi tamamladık. Memleketini seven ve genç bir jenerasyon oluşturmaya çalıştık.  Seçime 45 gün kala da belirlediğimiz ekibimizle beraber basın açıklamasını yapacağız.

Bu bir seçim yarışıdır. 1800 oy kullanılacak. İrfan başkanımız ve ben görünüyoruz şu an aday olarak. İrfan başkanımız da değer verdiğimiz birisi. Bu bir hizmet, bayrak yarışıdır. İrfan kardeşime de başarılar diliyorum. Sandıktan sonra birimiz başkan olacak, ekipler seçilecek. Biz seçimden sonra yine Ünye’de yaşayacağız. Birbirimizi kırmadan birlik beraberlik içinde güzel bir seçim yapmayı Rabbim nasip etsin.

Kendine has yönetimi, bütçesi ve kendine has ağırlığı olan bir Oda’ya talibiz. Siyasi bir geçmişimiz var, ama biz bu saatten sonra siyasi şapkamızı bir kenara koyduk. Herkese ve bütün siyasilere eşit Ünye için faydalı olan herkesle bütün partilerle istişare edeceğiz. Bizim sevdamız Ünye ve bölgemiz.

Tabiki projelerimiz var. Yereli ilgilendiren konularda Belediye Başkanımıza, Kaymakamlığı ilgilendiren konular da Kaymakamımıza ileteceğiz. Bizim asıl alanımız nedir, ticari esnaf… Değişen dünyada Türkiye’nin yerini iyi algılamak lazım ve Ünye’mizi o noktada nasıl konumlandırabiliriz bunun mücadelesini iyi vermek lazım.

Pandemi döneminde gördük ki gıda ve tarım çok önemli imiş. Hayal edeceğiz, planlayacağız ve gayret edeceğiz. Samimi söylüyorum ‘Koltuk derdi değil, sevdamız var, hayalimiz var ve o enerjiyi kendimde hissediyorum.’ Olacak işi de olmayacak işi de net şekilde ifade edeceğiz. Olmayanların da neden olmadığını ifade edeceğiz. Şeffaf olacağız ve inşallah hizmet edeceğiz. ”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.