son haberler

OBB’nin 2023 Mali Yılı Bütçesi 2 Milyar 750 Milyon Oldu

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2022 okunma

OBB’nin 2023 Mali Yılı Bütçesi 2 Milyar 750 Milyon Oldu
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesinin 2023 mali yılı bütçesi 2 milyar 750 milyon TL olarak kabul edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2023 mali yılı bütçesi görüşmek üzere toplandı. Gündem maddelerine geçmeden önce konuşan Başkan Güler, geride kalan süreçte alınan bütçelerle birlikte Ordu’ya toplamda 6 milyar yatırım yaptıklarını söyledi. 2019 yılından bu yana bütçelerini 5 kat artırdıklarını da ifade eden Başkan Güler, bir yıllık süreçte de yatırım ağırlıklı çalışmaların yapılacağını belirtti.

“ORDU’YA 6 MİLYAR YATIRIM YAPMIŞIZ”

 Bütçe harcamaları ile birlikte yatırıma doymayan bir belediye olduklarını söyleyen Başkan Güler,  “Bütçe bir kurumun sadece kâr, zararı ya da programı değil, bir yıl boyunca uygulamak istediği çalışmaların temelini ortaya koyan faaliyetler manzumesidir. Yatırım ağırlıklı bütçemiz var. 2019 yılından itibaren bütçemizi 5 kat artırmışız. Diğer yerler 2 kat artırırken, biz 5 kat artırmışız. Bunda şunu görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla yatırıma doymayan bir tarzımız var. Ordu Büyükşehir Belediyesi bütçesi 2 milyar 750 milyon, OSKİ 800 milyon toplamda 3 milyar 550 milyonluk bir bütçemiz var. Aldığımız bütçeler ile Ordu’ya 6 milyar yatırım yapmışız. Bu çok önemli bir rakam” dedi.

 “4 YILDA ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK”

4 yıllık görevi boyunca Ordu’da hayata geçirilen bazı yatırımlardan da bahseden Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Ordu’yu dört mevsim yaşanabilir hale getirdik. En büyük kayağımız denizi hayatımıza dahil ettik. Sahillerimizi halka açtık.  11 ilçenin imarını yaptık. Gündemimizin yüzde 90’ını imardı şimdi bakarsanız sosyal politikaları, teknik projeleri görüşme imkânımız var. Lojistik açıdan Ordu çok önemli bir noktada bunun ileride daha net göreceğiz. Ordu’da fındık konusunda sınırları aştık. Bu kadar zor bir bölgede 3 yılın 2’si pandemi ile geçen bölgede 1.750 km yol yapmak 212 mahalleye su getirmek kolay bir şey değil. Yine çöp konusunda da gelir gelmez Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerimizdeki çöp sıkıntılarını çözdük. Aynı zamanda çöpten elektrik üretiyoruz. Melet çöp dökülen bir yerdi. Biz oraları temizledik ve orayı bambaşka bir proje uyguladık. Bolaman Vadisi’nde de suyundan, tarım ve hayvancılığına kadar çalışmaları yapıyoruz. Sahil kentlerimizin hepsinde bisiklet yollarımız var. Bisiklet yollarımız 7 km’den 9 km daha koyduk. Yeşil alanda da 750 bin metrekareden 1.600 metrekareye çıkardık. 30’dan fazla çok amaçlı spor sahası, 135 çocuk oyun gurubu kuruldu. Yine kültür sanata önem veriyoruz.”

“GERİ KALAN 1 YILLIK SÜREDE YÜKSEK RAKIMLI İLÇELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

 Geri kalan 1 yıllık sürede de yüksek rakımlı ilçelerde yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydeden Başkan Güler şöyle konuştu:

“Bundan sonra son sürat yukarı ilçelerimize ağırlık vereceğiz. Misafir odalarımızın ağırlığını büyük ölçüde azalttık. Altınordu, Gülyalı, Perşembe, Ünye, Fatsa gibi. Buralara yatırımlarımız yine devam edecek ama bu defa yüksek rakımlı ilçelerimize ağırlık vereceğiz.”

BİRÇOK BELEDİYENİN BÜTÇESİ YÜKSELTİLDİ

 Değerlendirme sonrası gündem maddelerine geçilen mecliste, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin bütçesi görüşülerek meclis tarafından kabul edildi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin 2023 mali yılı bütçesi şöyle oluştu:

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2 milyar 750 milyon TL olarak kabul edilirken Akkuş Belediyesi 80 milyon TL, Altınordu Belediyesi 765 milyon TL, Aybastı Belediyesi 50 milyon TL, Çamaş Belediyesi 30 milyon TL, Çatalpınar Belediyesi 31 milyon 676 bin TL, Çaybaşı Belediyesi 28 milyon 500 bin TL, Fatsa Belediyesi 601 milyon TL, Gölköy Belediyesi 100 milyon TL, Gülyalı Belediyesi 29 milyon 300 bin TL, Gürgentepe Belediyesi 35 milyon TL, İkizce Belediyesi 35 milyon TL, Kabadüz Belediyesi 29 milyon 248 bin TL, Kabataş Belediyesi 18 milyon 875 bin 300 TL, Korgan Belediyesi 35 milyon TL, Kumru Belediyesi 143 milyon 462 bin TL, Mesudiye Belediyesi  46 milyon 519 bin 425 TL, Perşembe Belediyesi 78 milyon TL, Ulubey Belediyesi 40 milyon TL ve Ünye Belediyesi 447 milyon 160 bin TL olarak meclisten geçti.

45 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 45 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 39 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken 6 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 13 ARALIK TARİHİNDE YAPILACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bir sonraki toplantısı 13 Aralık Salı günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.