son haberler

Obitem Çıtayı Yükseltti

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2022 okunma

Obitem Çıtayı Yükseltti
Gündem
0

Obitem 16 Büyükşehir, 14 İl, 13 İlçe Belediyesi İle 2 Üniversite Ve Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Biriminden Yaklaşık 150 Kişiye Ev Sahipliği Yaptı

Büyükşehrin vitrin çalışmaları arasında yerini alan ve kurulduğu alan ve eğitim simülatörleri açısından Karadeniz Bölgesi’nde tek olma özelliği taşıyan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi, 16 Büyükşehir, 14 il, 13 İlçe Belediyesi ile 2 Üniversite ve Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Biriminden yaklaşık 150 kişiye ev sahipliği yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi Kurtarma ve Söndürme Ekipmanları Tanıtım Programı kapsamında bir araya gelen ekibe OBİTEM’de verilen eğitimler, eğitim istasyon ve simülatörlerinin tanıtımı ile son teknoloji itfaiye ekipmanlarının tanıtımları yapıldı. 2 gün boyunca Ordu’da kalarak mesleki anlamda donanım kazanacak olan grup, güzelliklerini de görme fırsatı elde ettiği ilin tanıtımına katkı da sunacak.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Program kapsamında Ordu’da bulunan TİBDER (Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği)

Genel Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Halil Yılmaz, “Karadeniz’in incisi Ordu’muzdayız. Buraya gelmeden önce bir yerde okudum ‘Biz Orduluyuz güzeli incitmeden severiz’ diyor. Biz de buraya adım attığımız ilk andan itibaren bu inceliği iliklerimize kadar yaşadık. Bizi Ordu’da böyle özel bir mekânda ağırlayan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

“İTFAİYECİLER SİLAHI HORTUM MERMİSİ SU OLAN ATEŞ SAVAŞÇILARIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, itfaiyecilerin su ve ateş savaşçıları olduğuna dikkat çekerek, “Biliyoruz ki itfaiyeciler silahı hortum mermisi su olan ateş savaşçılarıdır. Vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyan itfaiyecilerin her koşulda hiçbir menfaat gözetmeden düşündüğü tek şey kurtarmak ve söndürmektir. Tek ödülü ise başarılı olduğunda duyduğu hazdır” diye konuştu.

“OBİTEM YENİ NESLİN İCAT ÇIKARMA YERİ OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan ise ziyaretçilerin Ordu’dan iyi duygularla ayrılması temennisinde bulunarak, “Bugün şartlar çok değişti. Şu gördüğünüz aletleri artık en iyi kullanan olmamız lazım. Öncesinde bunların temini ve eğitimler son derece önem arz ediyor. Ucunda insanı, insanlığı ve tabiatı kurtarmak söz konusu. OBİTEM yeni neslin icat çıkarma yeri olacak inşallah. Tüm bölgeye tüm ülkeye itfaiye camiasına hazırlı olsun. İlimizde güzel zaman geçirip güzel duygularla ayrılmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“OBİTEM BÖLGE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanları da Ordu’da böyle bir merkezin hayata geçirilmesi nedeniyle Başkan Güler’e teşekkür etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Rıza Zengin, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İtfaiye teşkilatının zaman zaman bir araya gelmesi birbirini tanıması bizim için çok önemli. OBİTEM gibi bir tesisin de Karadeniz’de bulunması bölge için çok önemli. Biz de burada olup bu tecrübeyi paylaşmaktan son derece mutluyuz. İtfaiyeciliğin pratik gerektiren eğitimler alması son derece önemli bu nedenle OBİTEM’in çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Burada misafir edilmemizden çok mutluyuz. Bizleri Ordu’da bir araya getiren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ederiz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.