son haberler

ORDU BB LABORATUVARI REKOR KIRDI..

Yayınlanma Tarihi: 9 Nisan 2023 okunma

ORDU BB LABORATUVARI REKOR KIRDI..
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nda 11 bin 626 deney ve 125 dizayn çalışmasına imza atılarak hem kurumun yaptığı faaliyetlere hem de kurum dışı taleplere cevap verildiği açıklandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde kullandığı malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi amacıyla kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nda bugüne kadar 11 bin 626 deney ve 125 dizayn çalışmasına imza atıldığı bildirildi. Açıklamaya göre, laboratuvarın kurulmasıyla birlikte, alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kullanılan her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirebilen laboratuvarın, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayarak, çalışmaların önünü açtığını belirten yetkililer, kurum dışından gelen taleplere de cevap veren laboratuvar sayesinde, imalatların daha kaliteli ve uzun ömürlü olmasının sağlandığını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Efirli Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren laboratuvarda, 8958 adet kurum dışı, 2668 adet kurum içi olmak üzere toplam 11626 adet deney çalışması gerçekleşti. 125 adet dizayn çalışması tamamlanıp, raporlandı.

Laboratuvar sayesinde altyapı ve üst yapı işlerinde kullanılan malzemelerin teknik özelliklerini ve kalitelerini bilimsel olarak ölçmek mümkün olurken, termoplastik malzemeler kontrollü, güvenli ve kaliteli malzemelerden seçilebildi. Bütün alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

Tesis, Agrega, bitüm, asfalt ve beton olmak üzere 4 ana bölümden oluşturuldu. Bu bölümlerde yaklaşık 150 farklı konuda deney yapılabiliyor. Laboratuvar, demirden, çimentoya, betondan plastik ürünlere, taştan asfalta kadar birçok malzemeyi test edebiliyor. Yapı Malzemeleri Laboratuvarı sahip olduğu deney kapasitesiyle bölgedeki en kapsamlı deney laboratuvarından biri olarak gösteriliyor. (Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.