son haberler

Ordu-Giresun Havalimanı’na İlk Uçak İndi

Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2015 okunma

Ordu-Giresun Havalimanı’na İlk Uçak İndi
Gündem
1

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanması amacıyla 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan, Avrupa’da 1. ve dünyada 3. deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı’na ilk uçak bu sabah indi.

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km’lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı’na bu sabah ilk uçak 08.38’de iniş yaptı.

İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul’da yaşayan Orduluları getiren Türk Hava Yolları’na (THY) ait 180 kişilik uçak Atatürk Havaalanı’ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptı. Uçak, Giresun yönünden 08.38’de Ordu-Giresun Havaalanı’na rahat bir iniş gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı adeta gelin gibi süslendi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma görevlilerinin sıkı bir güvenlik uyguladığı havalimanının içi ve dışı ilk Cumhurbaşkanı Atatürk, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun posterleriyle süslendi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.