son haberler

Ordu Serbest Bölgesi İlan Edildi

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2023 okunma

Ordu Serbest Bölgesi İlan Edildi
Gündem
0

Ordu’nun ticaretine ekonomik gelişimine katkı sağlayacak Ordu Serbest Bölgesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yerli ve yabancı yatırım ve üretimi arttıracak, uluslararası ticarete büyük ivme kazandıracak, ülke siyasi sınırları içerisinde olmakla beraber gümrük sınırları dışında tutulan, vergi, tarife, kota gibi olağan ticaret engellerinin ortadan kaldırıldığı, bürokratik şartların azaltıldığı, sınai ve ticari faaliyetler için geniş teşvik ve avantajların sunulduğu özel ekonomi bölgesi olacak olan ve çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı bünyesinde bulunduracak Ordu Serbest Bölgesi, Ünye Limanı yanında bulunan yaklaşık 150 dönümlük alana kurulacak.

 

Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Ordu Serbest Bölgesi’nin kurulacağı alanda incelemede bulunan Vali Tuncay Sonel, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

 

Vali Sonel, “İlimiz Adına Peş peşe Sevindirici Haberler Alıyoruz”

 

Ordu’nun son bir ayda son derece önemli yatırımlara kavuştuğunun altın çizen Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muz son bir ay içerisinde peş peşe sevindirici müjdeler alıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Ordu Serbest Bölgesi kuruldu ve resmi gazetede yayınlandı. Bu konuda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer büyük ermek verdi. Yine Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un büyük bir özverisi var. Son bir hafta özellikle bu konu ile alakalı büyük bir yoğunluk vardı. Özelikle bölgemizde ihracatın büyümesi için son derece önemli bir gelişmedir. Ünye Limanının yan tarafındaki 150 dönümlük alan Serbest Bölge ilan edildi. Buraya hem yerli hem de yabancı yatırımcı gelecek. Burada aynı zamanda çok sayıda istihdam imkânı sağlanmış olacak. Öte yandan Ünye Organize Sanayi Bölgesi de büyük bir hızla devam ediyor. Orada yer alacak olan 42 fabrikanın 5’nin yapım çalışmaları devam ediyor” dedi.

 

“Yatırımlar hızla devam ediyor”

 

Vali Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in bölgeye gelmesi ile birlikte yatırımların hızla devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

“Yine yapımı bir süre duran Ünye Kültür Merkezimiz vardı. Onun da ihalesini yaptık ve inşaatımız başladı. Yine Sayın Bakanımızın şehrimize gelmesi ile birlikte son bir ayda müthiş eğitim yatırımları aldık. Son üç yılda ilimizde eğitimle ilgili 63 yatırım vardı. Bakanımızın şehrimize gelmesi ile birlikte son bir ay içerisinde aldığımız 46 yatırım toplamda 109 yatırıma çıkmış bulunuyoruz. Bunlar; 23 okul binası ve 376 derslik, 8 öğretmenevi, 4 öğrenci pansiyonu, 5 spor salonu, 4 kapalı spor salonu, 1 atölye binası, 1 uygulama oteli, 1 halk eğitim merkezi, 1 yemekhane.

Ayrıca kırsal mahallelerimizdeki kapalı köy okulların bakımı ve onarımı yapılarak 542 köy yaşam merkezine dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kim bu memlekete bir hizmet yaparsa, başımızın üzerinde yeri var. Yapılan tüm yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum”

 

Başkan Tavlı, “Serbest Bölge İlimiz ve İlçemiz İçin Çok Önemli Bir Karar”

 

Ordu’nun serbest bölge ilan edilmesinin ekonomi ve istihdam için ciddi bir karar olduğuna vurgu yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şunları kaydetti; “Bölgemizin ekonomisine ve ticaretine ciddi kaynak sağlayacak olan serbest bölge kararının onaylanması ile ilgili bir süreç vardı. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in girişimleri ve Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un onayı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması ve resmi gazetede yayınlanmasıyla ilimiz ve ilçemiz serbest bölgeye kavuşmuş oldu. Bu karar bölgemizin ekonomi, yatırım ve istihdam açısından ciddi yol kat etmesinin önünü açacak. Bu karar ile ilgili olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz. Yine Bu önemli karar için Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, Milli Eğitim Bakanımız ve Ordu Milletvekili Adayımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e ve emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adınat eşekkür ediyorum”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.