son haberler

ORDU’DA 11 BİLİM VE SANAT MERKEZİ AÇILDI

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2023 okunma

ORDU’DA 11 BİLİM VE SANAT MERKEZİ AÇILDI
Eğitim
0

Daha önce sadece Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde faaliyet yapan Bilim ve Sanat Merkezlerine 11 tane daha eklendi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, 2022 tarihinde Ordu’ya yaptığı ziyaret esnasında gerçekleştirdiği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nda yeni Bilim Ve Sanat Merkezleri kurulması hususunda talimat verdiği ve bu talimat doğrultusunda açılan yeni merkezlerle ildeki Bilim ve Sanat Merkezi sayısının 19’a yükseldiği açıklandı.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklaması şöyle; “2023 Nisan ayında ilimizde gerçekleştirmiş olduğu İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nda bir ay içinde Ordu’da bilim ve sanat merkezi olmayan tüm ilçelerde bilim ve sanat merkezi kuracaklarını belirten Bakanımız Sayın Mahmut Özer, ‘Bakanlık olarak özellikle özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini desteklemek için ilave destek mekanizmalarını sunduğumuz bilim sanat merkezlerimiz de var. Hem akademik becerisi hem sanatla ilgili becerileri olan öğrencilerimizi bu becerilerini geliştirmek için ilave destekler sağlıyoruz. Bakanlık olarak politikamız, bilim sanat merkezlerinin erişilebilirliğini artırmak. Yani çok az sayıda bilim sanat merkezinde bir sürü noktadan büyük mesafelerle erişilmesi değil, bilim sanat merkezlerini tüm noktalara dağıtabilmek ve erişimi kolaylaştırmak. Bunun için bilim sanat merkezi sayısını gerçekten son zamanlarda çok fazla artırdık. 500’lere yaklaştırdık ama bir prensip kararı aldık. İnşallah, yıl sonuna kadar Türkiye’deki tüm ilçelerimizde bilim sanat merkezleri kuracağız” dedi. Bu vesileyle Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in himayeleriyle ilimizde 11 Bilim ve Sanat Merkezi daha açılarak daha önce 8 olan Bilim ve Sanat Merkezi sayımız, 19’a çıkartılmıştır. Eğitim Kenti Ordu’muzda Bilim ve Sanat Merkezi olmayan ilçemiz kalmamıştır.”

BİLİM VE SANAT MERKEZİ NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye’deki özel yetenekli öğrencilerimizin yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okullarına ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olarak tanımlanmaktadır. Örgün eğitime ek, destekleyici eğitim süreci olma hedefiyle inşa edilen BİLSEM, öğrencilerimizin bilim ve sanat merkezlerinde okul saatleri dışında eğitim almalarını temel almaktadır. Bu kapsamda BİLSEM, ülkemizdeki öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve ilgili oldukları alanlarda gelişimlerini profesyonel bir ivmeye taşımalarına olanak sağlamaktadır. (Haber: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.