son haberler

Ordu’da 336 Noktada Heyelan Ve Toprak Kayması Meydana Geldi

Yayınlanma Tarihi: 20 Temmuz 2022 okunma

Ordu’da 336 Noktada Heyelan Ve Toprak Kayması Meydana Geldi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu için önemli kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi Başkan Güler, 11 ilçede etkili olan sel afeti ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Ordu’da yaşanan sel afeti testini büyük bir başarı ile geçtiklerinin altını çizen Başkan Güler, 2016 yılında yaşanan ve büyük yıkıma neden olan sel afetinin 2 katı büyüklüğünde bir afetin yaşandığını ancak alınan tedbirler ve yapılan altyapı yatırımları ile bu durumu başarıyla geçtiklerini söyledi.

BAŞKAN GÜLER: “BÜYÜK BİR TESTİ BAŞARIYLA GEÇTİK”

Ordu’da son yaşanılan sel afetinin 2016 yılının 2 katı olduğunun altını çizen Başkan Güler, “İlimiz son derece etkili bir yağış rejimi ile karşı karşıya kaldı.  Normal olarak 50-100 kg yağış miktarı iller için tehlike sınırı sayılırken bu rakam ilimizde 260 kg seviyesine ulaştı. Aslında ilimiz 19 ilçesiyle bu son yaşanan sel afetinde bir testten geçti. Yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları haricinde ilçe belediyelerimizin sıkı çalışması sonrası bu testten büyük bir başarı ile geçtik. Kot farkından dolayı yaşanan ufak tefek sorunlar varsa da bunları ekiplerimiz tek tek çözüme kavuşturuyor. Son yağışlar aslında 2016 yılında yağan yağışın tam 2 katı büyüklükte ve bir o kadar da şiddetlisiydi.  Yaptığımız çalışmalar neticesinde geçmişte yaşanan sorunlar gibi herhangi bir sorunla karşılaşmadık.”

“1800 KAMYON MALZEME TEMİZLENDİ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sel öncesi hazırlıklarını yaptığını belirten Başkan Güler,

“Özellikle mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha önce yapılan çalışmalar neticesinde Altınordu ilçemizde geçmiş yıllarda yaşanan sel olayları yaşanmadı. Bunun en büyük nedeni ise altyapıda yapılan çalışmalardır. Daha önce başlanılan çalışmalar neticesinde altyapıdan 1800 kamyon malzeme temizliğini arkadaşlarımız yaptılar. Son yağışlardan sonra yapılan gözlemlerimizde deniz üzerinde 3 km’lik bir alanın çamur ile kaplandığını gördük. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar yapılmasaydı. Bu su ilçemize yayılacak ve büyük hasara neden olacaktı. Son yağışlar aslında 2016 yılında yağan yağışın tam 2 katı büyüklükte ve bir o kadar da şiddetlisiydi.  Yaptığımız çalışmalar neticesinde geçmişte yaşanan sorunlar gibi herhangi bir sorunla karşılaşmadık.”

“336 NOKTADA HEYELAN VE TOPRAK KAYMASI OLUŞTU”

 11 ilçede 336 noktada heyelan ve toprak kaymasının yaşandığının altını çizen Başkan Güler, “İlimizde pazar günü akşam saatlerinde başlayan çok şiddetli yağışlar sonrası ekiplerimizle sahada büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürdük. Bazı bölgelerde metrekareye 260 kg yağış düştü. Buna bağlı olarak il genelinde 11 ilçede 304 noktada heyelan ve toprak kaymaları meydana geldi. Altınordu’da 4, Aybastı’da 6, Çamaş’ta 69, Çatalpınar’da 2, Fatsa’da 130, Gölköy’de 5, Gürgentepe’de 12, Kabataş’ta 14, Korgan’da 3, Perşembe’de 80 ve Ulubey’de 11 noktada heyelan ve toprak kaymaları oluştu.”

“BÜYÜKŞEHİR 298 İŞ MAKİNESİ VE 418 PERSONELLE SAHADA”

Ekiplerin sahada mücadelesine devam ettiğinin altını çizen Başkan Güler, “ Son 24 saatte metrekareye 260 kg yağmur düştü. 11 ilçede 336 noktada heyelan ve toprak kayması meydana geldi. Fatsa ilçesinde 2 köprü hasar gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 298 iş makinesi ve 418 personelle heyelan yaşanan bölgelere müdahale etti. Arazideki hasar tespit çalışmaları ise sürüyor.” dedi.

52 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Temmuz Ayı Olağan Toplantısında ihtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 52 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden 30’u karara bağlanırken 22 madde ise ilgili komisyona havale edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Meclis Toplantısını 9 Ağustos Salı Günü saat 14.00’te gerçekleştirecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.