son haberler

Ordu’da Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2023 okunma

Ordu’da Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi
Gündem
0

Doçent ve Profesör unvanı olan 473 akademisyenin katılımıyla, Ordu’da düzenlenen 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresinde konuşan Ordu Valisi Tuncay Sonel; “Sağlık çalışanlarımızın yaptığı iş çok kıymetli” dedi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da düzenlenen 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’ne katıldı.

Dünyanın değişik ülkelerinden katılımcıların sunumuyla “Yaşam Sonu Umutlar” ana temasından yola çıkarak hazırlanan 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nde bir konuşma yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel; ”Karadeniz’in mavisiyle, yeşiliyle, türkülere konu olan dereleriyle, misafirperver insanlarıyla, gastronomisiyle, yaylalarıyla güzel Ordu’muza hoş geldiniz. Kongrenin hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Özgür Enginyurt’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nin Ordu’da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Sonel; ”Ülkemizin her köşesinden kıymetli sağlıkçı arkadaşlarımızı, doktorlarımızı, sağlık teşkilatımızın değerli mensuplarını ilimizde ağırlıyoruz. Yaptığınız iş çok kıymetli. Bu kongre aynı zamanda birlik ve beraberliği pekiştirme açısından da önem taşıyor. Bunu hayatımızın her anında görüyoruz. İki yıl önce Covid 19 salgınında ve 6 Şubat’ta asrın felaketi depreminde gördük. Depremde bizler de Adıyaman’da görevliydik. Devletimiz milletimiz elele sağlık teşkilatımızın özverili çalışmalarına bizzat şahit olduk. Hem depremde, hem felaketlerde, hem de günlük hayatta o kadar hayırlı ve güzel iş yapıyorsunuz ki çok dua alıyorsunuz” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz devletimizin şefkatini, merhametini, güler yüzünü şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza, siz değerli sağlık teşkilatımızla beraber onlara göstermeye gayret ediyoruz. Çünkü, gönül almak, dua almak, birinin ihtiyacını gidermek çok önemli. Sizin yapmış olduğunuz bu mesleğin önemini bizim kelimelerle ifade etmemiz mümkün değil. Allah öncelikle hepinizden razı olsun. İnşallah buradan güzel anılarla ayrılırsınız. Kongrenin Ordu’muza, ülkemize, milletimize, insanlığa ve sizlere güzellikler getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Hepinizin yolu, bahtı açık olsun.”

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt ise; “Geçen yıl Ordu’da kongre yapabilme hayalini kurmuştuk. Bugün hayalimizi gerçekleştiren ve bu konuda bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Tuncay Sonel olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Katılımcı sayımız 11 ülkeden 473. Bir kısmı online, bir kısmı da aktif olarak buradalar. Seneye aynı günlerde sizi tekrar Ordu’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Kongrede, Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdür Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Özsarı, Kongrenin Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ile Kotyora Aile Hekimliği Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği Başkanı Uzman Dr. Merve Gül Kaya da birer konuşma yaptı.

Doçent ve Profesör unvanı olan 473 akademisyenin katılımıyla, 25 Mayıs’ta başlayan 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi, 27 Mayıs’ta sona erecek. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.