son haberler

Ordu’da Hedef “Sıfır Atık”

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2023 okunma

Ordu’da Hedef “Sıfır Atık”
Gündem
0

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Akyazı Sahilinde gerçekleştirilen etkinlik konusunda açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Sefa Okutucu 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün Türkiye’de ve Ordu’da ilk defa kutlandığını söyledi.


Türkiye tarafından sunulan öneri üzerine Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesi Akyazı Sahilinde farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerince güne farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek üzere Akyazı Sahili’nde çevre temizliği yapıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Sefa Okutucu; “Bugün 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü. 2022 yılının son ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü ilk kez kutlamak adına ve buna farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledik. Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığımızca güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. İlimiz diğer şehirlere oranla daha temiz ve yaşanabilir bir kent. Bugün burada organik atıkları ve ambalaj atıklarını ayrı bir bölgede toplama yapıyoruz. Vatandaşlarımıza da çağrımız evlerinde organik atıkları ve ambalaj atıklarını ayrı bir torbada toplayarak atık getirme merkezlerine getirmesi. Böylelikle geleceğimize daha fazla umut bırakmış olabiliriz” dedi.

Ordu’nun daha temiz bir şehir olması için çalıştıklarını ifade eden Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürü Hayati Ağıl ise; “Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız olarak şehrimizin daha temiz olması adına tüm ekip ve ekipmanlarımız ile sorumluluk alanlarımızda 7-24 çalışıyoruz. Dünya da Sıfır Atık Günü’nün olması da ayrıca önem arz ediyor. Özellikle iklim değişikliklerinin yoğun olarak yaşandığı süreçte bunu fazlasıyla hissetmekteyiz. Biz de vatandaşlarımızdan çevremizin daha temiz olması için desteğe davet ediyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.