son haberler

Ordu’da Trafik Denetimleri Arttı

Yayınlanma Tarihi: 13 Nisan 2023 okunma

Ordu’da Trafik Denetimleri Arttı
Asayiş
0

Ordu Valiliği, geçtiğimiz hafta içerisinde devam edilen trafik denetleme ve çalışmaları kapsamına 7 bin 838 araç kontrol edildiğini açıkladı.

Ordu Valiliği tarafından yapılan bir açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin il genelinde sürdürdüğü trafik denetleme ve kontrol çalışmalarına arttırılarak devam edildiği bildirildi.

Açıklama şöyle: “03 Nisan 2023 ile 09 Nisan 2023 tarihleri arasında İlimiz Polis Sorumluluk bölgesinde; 25 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 44 vatandaşımız yaralanmıştır. Trafik kazalarını azaltmaya yönelik denetimlerde; 2 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 24 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 13 araç sürücüsüne drift ve hatalı şerit değiştirmekten, 13 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden, 22 araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan, 8 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 1 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan ve 17 araç sürücüsüne kask kullanmamaktan işlem yapılmıştır. Diğer denetimlerle birlikte toplam 7 bin 838 araç kontrol edilmiş, 347 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu’nun muhtelif maddelerinden işlem yapılmış, 34 araç trafikten men edilmiş, 2 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alınmıştır.”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile trafik kazalarını azaltmaya yönelik kontrol ve denetimlerimiz kararlılıkla, yoğun, etkili ve süreklilik arz edecek şekilde devam ettirilecektir” ifadelerine yer verildi. (Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.