son haberler

Ordu’dan Deprem Bölgesine 300 Yardım Tırı

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2023 okunma

Ordu’dan Deprem Bölgesine 300 Yardım Tırı
Gündem
0

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu ilinden başta Adıyaman olmak üzere tüm deprem felaketi yaşayan illere gönderilen Yardım Tırı sayısının 300’e ulaştığını açıkladı.

 

6 Şubat 20023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza Ordu’dan yapılan devam ediyor. Deprem bölgesine bugüne kadar Ordu’dan 291 yardım tırı gönderilmişti. Bugün de konteynır ile gıda maddelerinden oluşan 9 tırın daha deprem bölgesine gönderilmesiyle birlikte toplamda 300 tır dolusu yardım malzemesinin depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldığı açıklandı.

 

Ordu Valiliği koordinesinde toplanan ve depremzedelere ulaştırılmak üzere konteynır ile gıda malzemelerinden oluşan 9 yardım tırı, AFAD İl Müdürü Osman Işık ve Sosyal Yardımlaşma İl Müdürü Levent Özsoy ile birlikte Vali Tuncay Sonel’in de katılımıyla deprem bölgesine uğurlandı.

 

Tırların gönderilmesi konusunda bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar temennisinde bulunarak; “Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Bakanlarımızla, devletimizle milletimizle el ele deprem bölgesindeydi. Bizler de depremin ilk gününden itibaren Ordu olarak Adıyaman’daydık ve arkadaşlarımızla birlikte bu süreci hep birlikte yaşadık” diye konuştu.“Milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuğundan, yaşlısına kadar asil milletimiz depremde zarar gören vatandaşımıza katkıda bulundular” diyen Vali Sonel, konuşmasında Ordulu vatandaşlarımıza özel olarak teşekkür ederek şöyle devam etti; “Ordu’da 19 ilçemizde vatandaşlarımızın deprem bölgesine özellikle de Adıyaman’a büyük katkıları oldu. Deprem bölgesine 9 tır yardım malzemesi çıkartıyoruz. Böylelikle Ordu’dan bugün itibariyle 300’üncü yardım tırı deprem bölgesine gitmiş oluyor. Deprem bölgesine emek veren, katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm Ordulu hemşerilerimize, tüm milletimize, çocuğundan yaşlısına emek veren herkese, katkı sunanlara şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun.” (Haber: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.