son haberler

Ordu’ya 3 Yılda 84 Okul Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2023 okunma

Ordu’ya 3 Yılda 84 Okul Yapıldı
Eğitim
0

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 3 yıllık görev süresinde il genelinde 84 yeni okul yapıldığını açıkladı.

Göreve başladığında Ordu’da deprem riski taşıyan 66 okulun yıkılarak yerlerine yenilerinin yapıldığını ve bunlara ek olarak yapılanlarla birlikte il genelinde toplam 1111 derslikli 84 yeni okula kavuşulduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in büyük katkıları olduğunu belirtti.

Vali Tuncay Sonel, hayırsever iş insanı Hamza Günay’ın Gölköy ilçesinde yaptıracağı sosyal tesis, çok amaçlı salon, yemekhane ve öğretmen lojmanı protokolünün imzalanması konulu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üç yıl önce göreve başladığımızda Ordu’da deprem riski olan 66 okulumuz vardı. Kısa sürede tamamını yıkarak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde Milli Eğitim Bakanlığımızın ve hayırsever iş insanlarımızın desteği ile 61 okula (735 derslik) ulaşmıştık. Kıymetli Mahmut Özer Bakanımızın şehrimize gelmesiyle de okul sayısında 84’e (1111 derslik) ulaştık. Geçen yıl Gölköy İlçemize Anaokulu yapan hayırsever iş insanımız Hamza Günay Kardeşimiz ile bu defa da Gölköy İlçemizde Süleymaniye Kırsal Mahallemizdeki okulun bahçesine yaptıracağı sosyal tesis, çok amaçlı salon, yemekhane, öğretmen lojmanı yapım işi protokolünü imzaladık. Allah razı olsun.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.