son haberler

ORMEK, İkizcelilerin Gözdesi Oldu

Yayınlanma Tarihi: 7 Nisan 2023 okunma

ORMEK, İkizcelilerin Gözdesi Oldu
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) İkizce Şubesi’nin İkizce’de açtığı kurslara 400 kişi katıldı.

2021 yılında eğitimlerine başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) İkizce Şubesi, ilçenin adeta el sanatları merkezi haline geldi.

Birçok branşta açılan kurslarla ilçe sakinleri el sanatlarının çeşitli dallarında yeterlilik kazanırken aldıkları eğitim ve ürettikleri eserleri de ekonomik bir kazanç olarak kullanmaya başladı.

Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinin yanı sıra 2021 yılında Çatalpınar ve İkizce ilçelerinde de faaliyetlerine başlayan ORMEK, ilçelerde adından sıkça söz ettiren bir mekân haline geldi.

2021 yılında eğitimlerine başlayan İkizce ORMEK’te şu ana kadar 400 kursiyer eğitim alırken eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerler ise sertifika sahibi oldu.

Geleneksel el sanatlarından yeni meslek gruplarına kadar birçok alanda eğitimlerin verildiği ORMEK’te İkizceliler bilgi ve becerilerini ortaya çıkararak alanlarında yeterlilik kazandı.

Kimi kursiyerin keyifli zaman geçirmek ve yeni el becerileri geliştirmek için katıldığı İkizce ORMEK’te birçok kursiyer ise öğrendikleri bilgileri ekonomik gelire dönüştürdü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.