son haberler

Orta Çarşı Rengarenk

Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2015 okunma

Orta Çarşı Rengarenk
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi tarafında yapımı gerçekleştirilen Orta Çarşı Caddesi’ndeki ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceleyerek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Orta Çarşı esnafının talepleri doğrultusunda aydınlatma çalışmasının yapıldığını ifade ederek, Ünye’ye yakışır bir çalışma olduğunu ifade etti.

Başkan Çamyar, yürütülmekte olan ve yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında da açıklamalar yaparak, proje çalışmalarından ötürü Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu’na teşekkür etti.

“Yıkmadan Bir Şehir İmar Edilemez”
Başkan Çamyar açıklamasında; “Orta Çarşı Caddesi’nin uzunluğu yaklaşık 38 metre ve bu alanda 32 evimiz var. Bu binaların dış cephelerinin tek tip olması ile ilgili Stratejik Planlama Müdürlüğümüz her türlü çalışmayı tamamladı ve maliyet analizi bölümündeyiz. Kefeli Han’ın mülkiyetini Ünye Belediyesi olarak devir aldık ve proje çalışmaları hala devam ediyor. İnşallah oranın restorasyonun tamamlayıp oradan girecek olan bir hattı da hayata geçirmiş olacağız ve yine bizim çizdiğimiz bir projeyi Büyükşehir Belediyemiz ihaleye çıkararak Bakırcılar Arastasındaki binaların tek tip olması anlamında projeyi yürütmüş olacak.

Ardından Kadılar Yokuşu’ndan başlayarak, Saray Caddesi’nden ve oradaki hamamdan devam edeceğiz. Yalı’daki kilisemiz ise bitti ve açılışa hazır durumda. Projelerimizin devamı anlamında ise biz Topyanı’ndan, Çamlık’tan ve Ayanikola’ya kadar uzanan bir kültür yolunu hayata geçirmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla beraber yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesi kapsamında, belediye sinemamızı ve kültür sarayımızı bulunduğu yerden yıkıp ardından caddeyi denize bağlayıp, Ünye’mizin hava alması için bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız. Yıkmadan bir şehir imar edilemez. Onarım anlamında buralarda yapacağımız gibi dış cephesine dokunuş yapabiliriz. Fakat tam anlamıyla yaşanılabilir kentler inşa etmek için bazı alanları yıkıp yeninden yapmak lazım” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.