son haberler

Şehit Yakınları, Gaziler ve Basın Mensupları, İftar Yemeğinde Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2015 okunma

Şehit Yakınları, Gaziler ve Basın Mensupları, İftar Yemeğinde Buluştu
Gündem
0

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, şehit yakınları ve gazileri ile basın mensuplarına iftar yemeği verdi.

Doğa Koleji’nin Restoranı’nda düzenlenen iftar programına; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Salih Keser, Ömer Adar, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, Engin Avcı, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat ÖZ, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu Radyo TV Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, İnternet Gazetecileri Medya İletişim ve Bilişim Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, gazete, radyo ve televizyonların yöneticileri ile yerel ve ulusal gazete, ajans temsilcileri ve çalışanları ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan ve Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği (POLŞAD) Başkanı Şenel Şahin, daire müdürleri, gazi ve şehit aileleri katıldı.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, iftarın düzenlendiği salondaki bütün masaları gezerek, şehit aileleri, gaziler ve basın mensupları ile yakından ilgilendiler.

İftar yemeğine katılan protokol üyeleri de farklı masalarda oturarak, şehit aileleri, gaziler ve basın mensupları ile birlikte iftarlarını açtı.

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Bu memleket bizim diyebiliyorsak, şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, camilerimizde ezanlar okunuyorsa bugün birlikte iftarımızı açıyorsak hepsini şehitlerimize, gazilerimize ve onları yetiştiren analara babalara borçluyuz” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Memleketimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bunun bilincinde olmamız lazım” diyerek, “Ailesinde şehit ve gazisi olmayan kimse yoktur” dedi ve kendisinin de bir şehit torunu olduğunu hatırlattı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl bazında Türkiye’nin en fazla şehidi olan İl Ordu’dur. Bir vatan müdafaası gerektiğinde ilk önce Ordulu kardeşlerim koşmuş ve canını bu vatana seve seve feda etmiştir. Allah bu acıları hiç kimseye yaşatmasın. Bu nedenle bizlerin sizlere vefa borcu, vatan borcu var. Her zaman yanınızdayız, emrinizdeyim. Allah hepimize nice Ramazanlar nasip etsin. Tüm mesai arkadaşlarımın Ramazanı mübarek olsun” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.