son haberler

Selimiye Muhtar Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2022 okunma

Selimiye Muhtar Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Gündem
0

Vali Tuncay Sonel, aralarında Ordu’nun da bulunduğu 30 Büyükşehirde gerçekleştirilen “Muhtar Evi” ve 100 Muhtar Hizmet Binasının toplu temel atma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Altınordu ilçemizin Selimiye Mahallesinde yapılan “Muhtar Hizmet Binası” temel atma törenine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Selimiye Mahallesi Muhtarı Recep Günaydın ve mahalle muhtarları katıldı.

30 Büyükşehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Muhtar Hizmet Binası” temel atma töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel, il genelinde 772 muhtarın görev yaptığını belirterek, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Muhtarların devletin en ücra köşedeki temsilcileri ve buluşma eli olduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, ‘Ordu Ailesi’nde muhtarların önemli bir yeri ve değeri olduğunu ifade etti.

Vatandaşın önce muhtara ulaştığını belirten Vali Tuncay Sonel, yapılacak olan ‘Muhtar Hizmet Binası’nın yöre halkına güzel hizmetler yapması temennisinde bulundu.

Vali Sonel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde büyükşehirlerimizde 100 Muhtar Hizmet Binasının temel atma programı eş vakitli olarak yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, muhtar evlerinin ve muhtar hizmet binalarının yapımında emeği geçenlere, tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Gürgentepe ve Altınordu’da yapılacak iki muhtar hizmet binamızın yöremize, hemşerilerimize güzel hizmetler yapılmasına vesile olacaktır. En kısa sürede burada muhtarlarımızla çay içmek nasip olur” diye konuştu.

Çamlı Koru Park’ta yapılan Muhtar Hizmet Binası temel atma töreninde bir konuşma yapan Selimiye Mahallesi Muhtarı Recep Günaydın ise yıllardır özlemini duydukları muhtar evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Valimizin girişimleri ile kavuştuğumuz muhtarlık binamızın yapımında emeği geçen herkese mahalle halkım adına teşekkür ediyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

Program, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığınca Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaptırılan Muhtarlar Evi ile 100 Muhtar Hizmet Binasının Toplu Temel Atma Töreni’nde aralarında Ordu’nun da bulunduğu 30 Büyükşehir’e canlı olarak bağlanmasıyla devam etti.

Daha sonra İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua yapılarak, Selimiye Mahallesi Muhtar Hizmet Binası’nın temeli atıldı

Vali Tuncay Sonel, diğer protokol üyeleri ve muhtarlarla ile birlikte butona basarak Selimiye Muhtar Hizmet Binası’nın temeline ilk harcı koydu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.