son haberler

T.C. Ünye İcra Dairesi 2014/1241 TLMT. Taşınmazın Açık Artırma İlanı

Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2015 okunma

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Ordu ili, Ünye ilçesi, Burunucu Malı. 1517 Ada, 115 Parsel, 4. Kat, 22 Nolu Bağımsız Bölümde kayıtlı taşınmaz:
Taşınmaz belediye sınırlan ve imar planı alan içindedir. Bina belediyenin her türlü hizmetlerinden faydalanmakta PTT Telefon ve Elektrik hizmetleri almaktadır. Bina şehir merkezine 1800 m mesafede olup, ulaşımı kolaydır. Değer tespiti istenen taşınmazın bulunduğu bina betonarme bodrum + 6 katlıdır. Binanın zemin katı ve diğer katlan mesken olarak kullanılmaktadır. Binanın dışı ısı kaplamalı ve boyalıdır. Binanın çatısı kiremit kaplamadır. Bina B grubunda 4-5 yıllık bir yapıdır. Bina asansörlü ve kaloriferlidir. Bina ruhsatlıdır. Binada kat irtifakı kurulmuştur. Dairenin bulunduğu binanın her katında 3 daire vardır. Daire Koza evleri sitesinde A Bloktadır. Dairenin giriş kapısı çelik kapı daire 4+1 şeklinde yapılmış iç sıvası ve şapı yapılmış iki balkonludur. Pencereleri ısı camlı ve pvc doğramalıdır. Daire 4+1 şeklinde olup, hol. wc. banyo ve iki balkon şeklindedir. Dairenin brüt alanı 165 m2 olup. net alanı 140 m2 dir. Değer tespiti istenen yapının değeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birim fiyatlarına yapı yaklaşık fiyatlarına yapının bitmiştik oranına ve binadaki yıpranma eskime aşınma ve noksanlıklar değerlendirilerek ve serbest piyasa şartlarına göre hesaplanmıştır. Dairenin arsa payı dahil değeri: 140.000.00 TL dir.
Adresi: Burunucu Mah. Bozoğlu Sok. A Blok No: 1 Ünye / ORDU
Yüzölçümü: 909.17 m2
Arsa Payı: 35/909
imar Durumu: Belediye imar planı içinde 6 kat bina yapmaya müsaadeli
Kıymeti: 140.000,00 TL
KDV Oranı:%1
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındaki Gibi
1. Satış Günü: 12/06/2015 günü 11:00 – 11:10 arası
2. Satış Günü: 07/07/2015 günü 11:00 -11:10 arası

Satış Yeri: Ünye Adalet Sarayı Kantin Önü
Satış şartları :
1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını vc satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Anırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve mündcrccatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1241 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 10/04/2015
(İİKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

İl No: 63237

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.