son haberler

TARİHİ MEKÂN, TARİHİ ANLARA ŞAHİT OLACAK

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2023 okunma

TARİHİ MEKÂN, TARİHİ ANLARA ŞAHİT OLACAK
Gündem
0

Ünye Belediyesi nikâh işlemlerini Tarihi Hüseyin Sabri Kadı Konağı’nda yapıyor. Daha önce belediye hizmet binasında yer alan evlendirme dairesi 13 Şubat 2023 itibariyle Hüseyin Sabri Kadı Konağı’na taşınırken, hayatlarını birleştiren çiftlerin mutluluğuna artık yakınlarının yanı sıra tarihi mekân da şahitlik edecek.

Kadılara ev sahipliği yapan tarihi konak, bundan böyle çiftlerin mutluluklarına tanıklık edecek. Ünye’nin Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Sabri Kadı Konağı’na taşınan evlendirme dairesi nikâh işlemlerini artık bu noktada yapıyor.

Osmanlı döneminde adaleti ile ün salmış Hüseyin Sabri Kadı’nın evi olarak bilinen tarihi konak, restorasyonun tamamlanmasının ardından belediye konukevi olarak hizmet vermeye başlamıştı. Kadılar Yokuşunun zirvesinde bulunan ve Osmanlının son dönemleri ile Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze izler taşıyan konak, bundan sonra hayatlarını birleştiren çiftlerin mutluluklarına şahitlik yapacak.

İlk Hafta 6 Nikâh Kıyıldı

Evlendirme dairesi düzenlemenin ardından bu konakta hizmet verirken ilk hafta 6 çift nikâh işlemi için başvuru yaptı. 5 çiftin nikâhının kıyıldığı tarihi konak, aynı zamanda kır organizasyonları için de vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.