son haberler

TBMM BAŞKANLIĞINA ÜNYELİ ADAY

Yayınlanma Tarihi: 6 Haziran 2023 okunma

TBMM BAŞKANLIĞINA ÜNYELİ ADAY
Gündem
0

Ünye’nin yetiştirdiği siyasetçilerden biri olarak Türkiye siyasetine son yıllarda damga vuran AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığına aday oldu.

Yeni dönem çalışmalarına hızla başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Ordu’nun Ünye ilçesi doğumlu AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş aday oldu.

62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğu, AK Parti Sivas Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Zengin, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve AK Parti Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta tarafından sunulan dilekçeyle TBMM Başkanlığına aday gösterildi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğu; “28. Dönem ilk devre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adayımız İstanbul Milletvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’un Başkan adaylık müracaatını AK Parti ve MHP Milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na sunduk. Ülkemiz, Milletimiz ve Gazi Meclisimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Teammüller gereği TBMM Başkanlığı için Meclis Genel Sekreterliğine adaylık başvurusu yapan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Ben 28.’inci dönemin tarihi bir döneme şahitlik edecek bir Meclis olduğuna inanıyorum. İnşallah Meclis içerisinde hep birlikte demokratik teamüllere uyarak, demokrasinin standartlarını daha da yükselterek Meclis sorumluluklarını da yerine getirerek Türkiye’nin milli hedeflerinin gerçekleştirilmesi için güçlü adımların atılmasına Yasama alanında gayret edecek” dedi.

NUMAN KURTULUŞ KİMDİR?

1959’da Ordu, Ünye’de doğdu.

Ülkemizin tanınmış alimlerinden Cumhuriyet Dönemi’nde latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından Amentü Şerhi’nin müellifi, İstiklal Savaşı Gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtumuş’un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden merhum Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş’un oğludur.

Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı.

1990-1993 yıllarında ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent unvanını aldı. 2004 yılında ise profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi.

Kurtulmuş, 1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’ne katıldı. 26 Ekim 2008’de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.

1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi’nden ayrılarak, 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)’ni kurdu. Halkın Sesi Partisi, 19 Eylül 2012’de ‘bütünleşme sebebiyle fesih’ kararı alarak AK Parti ile birleşti. 04 Ekim 2012’de AK Parti Ekonomi İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı olarak görev üstlendi ve halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.