son haberler

Turizm Ateşi Ünye’den Yakıldı

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2015 okunma

Turizm Ateşi Ünye’den Yakıldı
Gündem
0

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri bu yıl Ünye’de gerçekleşti. Oldukça kapsamlı yapılan kutlamalara Ünye’nin Dünkü Çocukları’nın gösterileri damga vurdu. İp atlayan, takla atan, halat çeken grup, gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

Ordu İlinde bu yıl Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Ünye’de yapıldı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalara Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Büyükşehir Belediyesi başkan Yardımcısı Süleyman Tomakin, Garnizon Komutanı Yzb. Gökhan Coşkun, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile vatandaşlar katıldı.

“Karadeniz Cazibe Merkezi Haline Geliyor”
Kutlama programının açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinin ülkemizde Turizm Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Turizm öncelikle gezip görme, dinlenme, eğlenme gibi sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılayan ekonomik alanda da ihtiyaçları karşıladığımız bir alan olarak tanımlayabiliriz. Bu doğrultuda Karadeniz bölgesi turizm açısından cazibe bölgesi haline başlamıştır. Karadeniz’de ki yerleri ve sahip olduğumuz potansiyeli değerlendirerek bölgemizdeki turizmin gelişmesini sağlamak için projeler yapıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda turizm haftası kutlama etkinliklerini restorasyon çalışması olan bölgelerde yapıyoruz. Bu sene de bunun doğrultusunda Ünye’de kutluyoruz. Bu organizasyonu hanlar, hamamlar diyarı Ünye ilçemizde gerçekleşmesi için kaynak veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Turizmi Deniz, Güneş ve Kum Üçgeninden Kurtarmalıyız”
Turizm Haftası etkinliklerinin Ünye’de gerçekleşmesinde emeği geçen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Turizm sektörü döviz girdisi sağlanması, gençlerimize iş ve aş noktasında son derece önemli bir kavramdır. Türkiye’miz özellikle son yıllarda özellikle kendisiyle yarışan ve farklılık ortaya koyan ülkelerden bir tanesidir. Turizmi Deniz, güneş ve kum üçgeninden kurtarmamamız lazım. Yine turizmi İstanbul ve Antalya ölçeğinde ele alınmasından da kurtarmamız lazım. Turizm Kültürel Değerler olmadan bir anlam ifade etmez. Ülkemize, Ordu’muzda ve Ünye’mizde özellikle kültürel değerlerimizi öne çıkarmak suretiyle doğa ve inanç turizmini, yayla turizmini farklı uygulama noktasında uygulamak suretiyle turizme bir başka boyut kazanmalıyız. Ordu’muz Havaalanı, Çevre yolu ve İç Anadolu Bağlantı yolu ile turizm farklı bir ivme kazanacaktır” dedi.

“Ünye Olması Gereken Yerde Değil”
Ünye’nin bir tatil diyarı olabileceğini, ancak bugüne kadar Ünye’nin turizmde olması gereken yerde olmadığını dile getiren Ünye Kaymakamı Mustafa Demir; “Orta Karadeniz’in başlangıç noktası Ünye’dir. Ancak bugüne kadar Ünye’de turizmle ilgili yeteri kadar mesafe aldığımızı maalesef söyleyemeyeceğim. Ama son birkaç yılda gerek Ünye Belediyesi, gerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve gönüllü tüm kuruluşların ciddi mana da etkinlikleri oldu. Ünye’ye gelen turistlerimiz bu arada daha uzun kalmalarını sağlamalıyız. Belediye Başkanımız turizm konusunda sadece güneş ve denizin yeterli, olmadığını ifade etti. Artık Akdeniz’e Ege’ye giden turistler sualtı ve su üstü sporları ile ciddi ölçüde ilgileniyorlar. Geçtiğimiz yıl su üstü sporları ile ilgili bir denememiz oldu. Ancak maalesef yarım kaldı” şeklinde konuştu.

“Gösteriler Büyüledi”
Yapılan konuşmaların ardından turizm ateşi yakılırken, turizme katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterisi, Ünye At Hanı Binicileri tarafından atlı geçiş gösterisi ile Ünye Sahil Köyü Semah Grubunun gösterisi ve okçuluk kulübünün gösterileri gerçekleşti. Programda Ünye’nin Dünkü Çocuklarının gösterileri ise izleyenleri büyüledi. İp atlayan, takla atan, halat çeken grup, gösterileri ile turizm kutlamalarına damga vurdu.

Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında tanıtım stantları açılırken, Ünye Yunus Emre Off Road Kulübü arazi araçları ile kumsalda gösteri yaptı. Program Müze Ev ziyareti ve tekne turu ile son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.