son haberler

Turizmciler, Bilboardlara Tepkili

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2015 okunma

Turizmciler, Bilboardlara Tepkili
Gündem
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, sezon öncesi turizm ve altyapı eksikliklerini belirlemek için toplantı düzenledi. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin belirli noktalarına yerleştirilen billboardlar konusunda eleştirilerde bulunarak, “Billboardlar gelişi güzel konulmuş, Ünye Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınması gerekirdi” dedi.

Mavi bayrak, Vosvos şenliği, Sarı bant uygulaması gibi konulara da değinen Adnan Sobi, dernek olarak turizme ciddi destek sağladıklarını ve belirli bir noktaya gelindiğini ancak istedikleri düzeye ulaşamadıklarını belirtti.

Mavi Bayrak Kazanım, Verildiği Nokta Ünye’nin Kaybı

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından başvurusu yapılan ve kırkevler mevkiine alınan Mavi Bayrak konusunda düşüncelerini dile getiren Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi; “Mavi Bayrakla ilgili öncelikle takdir ediyoruz, çünkü artık Ünye’nin Mavi Bayrağı var. Bu Ünye turizmi adına ciddi bir kazanımdır ama verildiği noktaya gelince Ünye adına kayıp olacakmış gibi görünüyor. Mavi Bayrak aktif ve donanımlı plaja verilir. Ancak Kırkevler plajına hangi kararla mavi bayrak verildi bilmiyorum. Mavi Bayrağın tamamen alt yapısı olmayan, donanımı olmayan bir plaja verilmesi mevcut donanımı olan Çınarsuyu, Gölevi, Kavaklar ve bunun yanında birçok özel plaj gibi donanımlı plajların adının bile geçmemesi Ünye turizmi açısından bir kayıptır. Mavi Bayrak ile ilgili Haziran ayında Turizm Bakanlığı tarafından denetime gelinecek ki Büyükşehir Belediyesinin bu süre zarfında Mavi Bayrak donanımını tamamlaması gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesinin 1 aylık bir zamanı var. Bu 1 aylık süreçte Kırkevler plajını donanımlı bir hale getirmezse Ünye Mavi Bayrağı kazanmış değil, kaybetmiş olacak” şeklinde konuştu.

Vosvos Şenliği Ünye’den Başlayacak

Vosvos Şenliğinin Ünye’den start alacağını belirten Sobi; “Ordu Büyükşehir Belediyesi Vosvos Şenliği için çok ciddi bir çalışma içerisinde. Bu konuda dernek olarak Vosvos Şenliğinde startın Ünye’de verilmesi noktasında bir öneride bulunmuştur. Bu önerimiz kabul edildi. Kaymakamlık, Belediye ve Dernek olarak hep birlikte bir güzergâh belirleyeceğiz. Böylelikle Vosvos Şenliğinde Ünye’mizi tanıtmış olacağız. Ayrıca Ordu’da yakın zamanda motosiklet guruplarının toplanacağı bir etkinlik yapılacak. Burada da onlarca hatta yüzlerce motosiklet Ünye’de bizim belirleyeceğimiz güzergâhlardan Ünye’mizi tanıyarak geçmiş olacaklar. Hatta burada kalınması içinde çalışacağız. Çünkü buradan sadece geçilmesi değil, otellerimiz, restoranlarımız, çay bahçelerimiz ve diğer esnaflarımızın da faydalanması gerekiyor ”dedi.

Çaybaşı Kavşağına Sarı Bant Uygulaması

Çevreyolu ayrımının olduğu Çaybaşı mevkii için sarı bant uygulaması olacağını ve böylelikle turistlerin Ünye’yi teğet geçmeyip oluşturulan farkındalık ile şehir içine geleceğini dile getiren Başkan Sobi; “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile görüşerek, sarı bant uygulamasının temmuz ayına kadar hayata geçeceğini öğrendim. Çünkü Çaybaşı’ndaki kavşağımız karışık bir kavşak. Turistlerimizi Ünye’ye çekmek ve Ünye’ye gelmek isteyenleri doğru noktaya yönlendirmek için sarı bant uygulaması hayata geçecek” dedi.

Ünye Belediyesinde Turizm Departmanı Olmalı

Ünye Belediyesinde Turizm Departmanı olması gerektiğini de vurgulayan Sobi; “Ünye Belediye Meclisinden ‘Ünye Turizm Şehridir’ kararının alınması ve Ünye Belediyesinde bir turizm departmanı oluşturulması gerekir. Ünye, bundan 40 sene önce bir turizm şehriydi, bundan 100 sene sonrada bir turizm şehri olacak. Bunu yaşatacağız ancak bu noktada Ünye Belediyesinde turizm departmanı olması gerekiyor” dedi.

Büyükşehire Teslim Edilmiş Bir Ünye’yi Görüyoruz

Açıklamasında son olarak, Ünye’de turizmin hızlı başladığını ve hızlı tamamlandığını ancak Büyükşehirle beraber artık bu konuda yavaşlandığını belirten Sobi; Ünye’de turizm hızlı başlar ve turizm çalışmaları ön plana çıkardı. Ancak bu yıl baktığımızda ne kaldırımlar, ne diğer çevre düzenlemelerinde tamamen Büyükşehir’ e teslim edilmiş bir Ünye’yi görüyoruz. Özellikle billboardlar da gelişi güzel konulduğunu, Ünye Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınması gerekirdi. Billboardların konulduğu noktalara baktığımızda tamamen devasa kütleler ve özellikle çamlık bölgesinde Karadeniz’in sembolü olan Ünye çamlığının billboardlarla kapatıldığını görüyoruz. Birçok yerde billboardlar Ünye’nin siluetini bozmaktadır. Ünye bir turizm şehridir bu konuda özel bir çalışma yapılarak, bununla ilgili düzenlemelerin yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.