son haberler

Turizmcilere Ekonomik Destek Paketi Bilgilendirmesi

Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2021 okunma

Turizmcilere Ekonomik Destek Paketi Bilgilendirmesi
Gündem
0

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda Hükümetin açıkladığı yeni ekonomik paketin içeriği ve kapsamı hakkında turizm sektörüne bilgilendirme yapıldı. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği üyelerinin katılım sağladığı toplantıda destek paketinin hayata geçmesiyle birlikte istihdamda artış görüleceği ifade edildi.

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “ ÜNTİD olarak her zaman sektörümüzü destekleyerek her türlü gelişmeyi ve kazanımı doğru kullanmak adına işverenlerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Hükümetimizin açıkladığı yeni ekonomik paketin içeriği ve kapsamıyla ilgili sektörel anlamda dernek üyelerimizle bir araya gelerek yetkilendirilmiş okullarımızdan biri olan Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Ünel ve Koordinatör Müdür Yardımcısı Ahmet Çubuk’tan brifing aldık.

Özellikle pandemi esnasında meydana gelen ekonomik ve personel kayıplarının doğurduğu hizmet aksaklığının giderilmesi konusunda hükümetimizin bu zamana kadar açıkladığı desteklerin en kapsamlısı ve en güçlüsü olan bir destek paketi olarak görüyoruz. Sözkonusu destek paketinin hayata geçmesiyle birlikte istihdamda artış görülecek, eğitim-öğretimine ara veren bireylere eğitimleri desteklenecek ve eğitimlerinin tamamlanması sağlanacak. Sigorta ve sosyal hakları ödenerek toplumsal kriz önlenmiş olacak. Bu anlamda sektörümüzü ve ilişkili sektörlerimizi bilgilendiren, kritik sorulara ve tüm soru işaretlerine cevap aramak için talep ettiğimiz bu toplantıyı okul kütüphanesinde düzenleyerek bizi ağırlayan müdürümüz İsa Ünel ve koordinatör müdür yardımcımız Ahmet Çubuk öğretmenimize derneğimiz ve sektörümüz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.