son haberler

Türkiye’nin En Benzer İkizleri Onlar Seçildi

Yayınlanma Tarihi: 25 Temmuz 2022 okunma

Türkiye’nin En Benzer İkizleri Onlar Seçildi
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı organize edilen “En Benzer İkizler” yarışması gerçekleştirildi. Türkiye’de bir örneği daha olmayan yarışmaya çevre il ve ilçelerin yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçiler de ilgi gösterdi.

İki Kategoride Yapıldı

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sibel Cerrahoğlu, Ünye Kent konseyi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir, Aile Hekimi Doktor Muhterem Uysal ve Aile Hekimi Doktor Yasemin Şahin yaptı. Yarışma 12 yaş altı ve 12 yaş üstü olarak iki kategoride yapıldı.

Dereceye Girenlere Kupa ve Altın Ödülü

12 yaş üstü kategorisinde Gülten Abasız ile Ayten Keskin 37 puanla birinci, Şeyma ile Şeyda Çıraklı 34 puanla ikinci,  Elda Gülmez ve Selda Kılıç 33 puanla üçüncü oldu.

12 yaş altı kategorisinde 40 tam puan alan Yavuz Ali ve Ebubekir Işık birinci, Berat ve Miraç Durukan Ecrin Su ve Ceylin Su, yarışmada ikinci oldu.

İkiz kardeşi Talip Aydın ile yarışma organizatörlüğünü üstlenen Ahmet Aydın yaptığı konuşmasında, “2014 yılında ilçemizde en benzer ikizler yarışmasını yaptık. Daha sonra Türkiye en benzer ikizler yarışması yaptık. Bu yarışma Türkiye’de ve Dünya’da sadece Ünye’de yapılıyor. Bizim buradaki amacımız ikizlerimize özgüven kazandırmak, Ünye’yi tanıtmak. Ünye her tarafta duyulsun ikizler kenti olsun” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Ünye Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kemal Mehel, Orhan Gürel ve Ahmet Şahin tarafından takdim edildi.

Yarışma ödüllerin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.