son haberler

ÜNYE AKDENİZE BAĞLANIYOR

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2023 okunma

ÜNYE AKDENİZE BAĞLANIYOR
Ekonomi
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ile birlikte Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Yol çalışmaları hakkında şantiye şefinden bilgiler Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu yolun bölgeyi İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayan en kısa güzergâh olduğunu söyledi.

Yolun işlevsellik açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkanı Hüseyin Tavlı; “Ünye-Akkuş-Niksar yolu diye tabir edilen ama aslında Akdeniz’i Karadeniz’e Karadeniz’i, Akdeniz’e bağlayan yolun temel atma törenini geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Adil Karaismailoğlu ve Milli Eğitim Bakanımız sayın Mahmut Özer’in teşrifleri ile yapmıştık. Bugün de çalışmaların ne şekilde yürüdüğünü incelemek üzere sayın Milletvekilimiz Mustafa Hamarat ile birlikte sahaya geldik. Allah’a şükürler olsun burada işler yolunda gidiyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Cenabı Allah bu çalışmanın tamamlandığında da hepimize güzel yolculuklar yapmamızı nasip etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise; “Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs’ta bir seçim yaşadık. Seçim kampanyası süresince de burada hem şantiye kuruluşunun tespitinde, şantiye kurulmasının peşinden de temel atma töreni yaptık. Daha seçimin üzerinden iki gün geçti. 28 Mayıs’ta tekrar sandık önümüze gelecek ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacak. Ama biz bu arada hem seçim çalışmamıza hız kesmeden devam ediyoruz, hem de hizmetleri yerinde kontrol etmeye devam ediyoruz. Ünye-Akkuş-Niksar yolu temelini attığımız projenin çalışmalarının nasıl gittiğini yerinde inceledik. Bu yolla ilgili de bir sürü şey söylediler. Göstermelik temel falan dediler. Gördüğünüz gibi şu anda iş makineleri aralıksız çalışıyor ve bu projeye uygun bir şekilde yol çalışması devam ediyor. En kısa zamanda Akkuş’a, Akkuş’tan Tifi Deresi’ne kadar kısım tamamlanmış olacak ve 64 kilometrelik yolumuz güzelleşecek. Burayla ilgili aynı zamanda Tokat ilimizin de çok beklentisi var. Onların da desteğini alıyoruz. Özellikle Tokat Milletvekillerimizin desteği bizim de yine daha önce burada görev yapmış arkadaşlarımızın, herkesin desteği var. Bu çalışmamızın en kısa zamanda bitmesini, kazasız belasız tamamlaması temenni ediyoruz. Biz takipçisi olacağız” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise yolun ilçeye ve bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.