son haberler

Ünye Belediyesi Adıyaman’da Takdir Alıyor

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2023 okunma

Ünye Belediyesi Adıyaman’da Takdir Alıyor
Gündem
0

Depremin ilk gününden beri Adıyaman’da çeşitli yardım ve destek faaliyetleri yapan Ünye Belediyesi ekipleri hizmetlerini Ramazan ayı kapsamında genişletti. İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’la beraber Adıyaman’a gelerek etkinliklere katılan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Nasıl ki Ünye’de Gönül sofralarımızı oluşturduysak aynı şekilde buradaki vatandaşlarımızla iftarımızı ve sahurumuzu paylaşıyoruz” dedi.

 

6 Şubat’ta başlayan ve halen artçı sarsıntıları devam eden depremlerin yanı sıra sel felaketiyle de mağduriyet yaşayan Adıyaman’da çeşitli yardım ve destek çalışmalarını ilk günden beri sürdüren Ünye Belediyesi ekiplerinin depremzedeler için kurulan çadırda Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur yemekleri sunmaya devam edeceğini ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Adıyaman’da yaptığı açıklamada; “Ünye’de kurduğumuz gönül sofrasını Adıyaman’a da taşıyarak bu süreci birlikte aşmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Alanda kurulan sahnede her gün gerçekleştirilen etkinliklerle Adıyamanlı çocuklara depremin acılarını unutarak keyifli vakit geçirtmeye de devam edeceklerini ifade eden Başkan Tavlı, şöyle devam etti; “Depremin ilk gününden itibaren Ünye Belediyesi olarak biz de burada bulunduk ve vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onların sıkıntılarına bir nebze olsun merhem olmak adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Tabii Ramazan ayının gelmesi ile birlikte aynı zamanda nasıl ki Ünye’de Gönül sofralarımızı oluşturduysak aynı şekilde buradaki vatandaşlarımızla iftarımızı ve sahurumuzu paylaşıyoruz. Aynı zamanda onların deprem afeti sonrası oluşan bu psikolojik travmalarında da atlatmaları için mücadele ediyoruz. Millet olarak onların yanında olduğumuzu göstermek, çocuklarımızla ve yetişkinlerle hep birlikte burada bu atmosferi onlarla paylaşarak bir miktar acılarını ve kederini azaltmanın gayreti içerisindeyiz. Umarım ki faydalı oluyoruzdur diye düşünüyorum. Burada kucaklaşmak, dertleşmek bile çok önemli. Onun için buralarda hizmet ve emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz zaten ilk günden itibaren sahada ve işin başında yer aldı. Milletimiz ve STK’larımız da aziz bir millet olduğunu bu afetle bir kez daha gösterdi. Buradaki yaraların buradaki afetin vermiş olduğu psikolojik travmaların azalması ve yaraların sarılması noktasında katkı sağlandığına şahit oluyoruz.”

Başkan Tavlı’yla beraber Adıyaman’da bulunan Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş ise; “Ünye Belediyesi’nin Adıyaman’da kurmuş olduğu iftar sofrasında Adıyamanlı depremzede vatandaşlarımızla bir araya geldik. Buradaki durumu bizzat görmek için Sayın Başkanımızla beraber geldik. İnsanların ilgisinin alakasının güzel olduğunu müşahede ettik. Bu manada hem belediyemize teşekkür ediyoruz. İnsanlarımızın ilk geldiğimiz günlere göre daha mutlu olduğunu gördük. İnşallah yaraları hep birlikte saracağız ve depremzede kardeşlerimizin mutlu olması için gayret edeceğiz” dedi.

Düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlenen çocuklar da Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.